Over mij

Ik ben Monique (39), getrouwd en moeder van een zoon (8) en een dochter (6).

Twee jaar geleden ontdekte ik de naaimachine. Of eigenlijk: her-ontdekte. Als kind groeide ik op in een mega-creatieve omgeving. Mijn oma was constant aan het breien, mijn moeder haakte en maakte kleren op de naaimachine. (En tegenwoordig quilt, schildert en boetseert ze.) Ik vond het altijd al fascinerend, dat creatieve gedoe, maar ik deed er zelf weinig mee. Als puber maakte ik wel eens wat kleding voor mezelf, maar daarna ebde de creativiteit een beetje weg.

Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en de creativiteit laaide weer op toen mijn dochter wat groter werd en ik opeens bedacht dat het zo leuk zou zijn om kleertjes voor haar te maken. Ik begon met een vrij ingewikkeld bloesje uit een Knippie, dat best goed lukte. Toen ontdekte ik de blogs van een hele hoop creatieve medemensen en tja, en toen was het hek van de dam.
Ik naai met een Pfaff Ambition 1.0, een geweldig apparaat! Daarnaast heb ik een vrijwel antieke lockmachine, een Bernette uit begin jaren '80 (schat ik).

In 2009 ontdekte ik het haken. Heerlijk ontspannend om 's avonds op de bank te kruipen met een haakwerkje! En na een jarenlange afkeer van breien, moet ik bekennen dat ik dat tegenwoordig ook leuk vind. Dus nóg meer erbij om me mee te vermaken.