maandag 17 oktober 2011

Waar een beetje frustratie al niet goed voor is...

Hij is af, mijn jurkje uit de Knipmode!
Gisterenavond was Thijs uit logeren, Floortje was al naar bed, WJ was tv aan het kijken en ik was me aan het opvreten over het feit dat ik maar geen werk kan vinden. Dus uit pure frustratie ben ik maar ontzettend hard aan de slag gegaan met het jurkje. Even het hoofd leegmaken. Met goed resultaat: niet meer aan die stomme banenjacht gedacht én jurkje klaar.
Het was nog een hele bevalling, want de werkbeschrijving was weer eens des Knips en dus bijzonder onduidelijk. Vooral kraag en manchetten werden gewoon niet begrijpelijk beschreven. Ik had het mezelf ook niet makkelijk gemaakt door het jurkje grotendeels met de locker in elkaar te willen zetten. Daardoor moest de werkvolgorde sowieso anders en werd het allemaal nóg ingewikkelder. Maar goed, uiteindelijk heb ik zelf maar wat bedacht en is het allemaal gelukt. En ik ben best tevreden! Ik denk dat ik dit modelletje nog wel een paar keer ga maken, ik vind het een erg leuk model! Ik moet alleen nog iets bedenken voor de overslag. Die valt namelijk steeds open. Ik heb hem bovenaan al wel met de hand vastgezet, maar nou blijft hij onderaan open gaan. Dus daar moet ik nog even wat op verzinnen...
Detail van kraag en overslag. Met excuses
voor de vieze spiegel.
De volgende projecten liggen ook al te wachten. Ik was dit weekend in Hilversum en kon de verleiding weer eens niet weerstaan om Van der Lee binnen te wandelen. En daar trof ik voor weinig geld 4 erg leuke stofjes om een paar A-lijn rokjes voor mezelf van te maken. Vandaag in Utrecht ook nog wat paspelband gevonden in de juiste kleuren, dus ik kan er weer tegenaan!

2 opmerkingen:

  1. Haha waar frustratie al niet goed voor is!
    Staat je erg mooi!
    Uit welke knip komt het patroon van deze jurk?

    Lenie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is patroon 8b uit Knipmode Juni 2007.

    BeantwoordenVerwijderen