woensdag 22 februari 2012

Heel veel creatieve dingen

Het is voorjaarsvakantie en het kleine volk is niet helemaal lekker. Dat resulteert in veel bankhangen met de tv aan. Back-to-back Disneyfilms, de hele dag. Niet erg didactisch verantwoord, maar precies wat niet-fit klein grut nodig heeft. En het geeft mama de tijd om ook nog eens iets te doen. De afgelopen dagen kon ik mijn creativiteit dus flink zijn gang laten gaan.

De originele opdracht, in grijs- en aardetinten
Allereerst waren daar de onderzetters. Het begon als een opdracht voor 12 onderzetters en gaandeweg kreeg ik de smaak te pakken en maakte ik er meer, in allerlei variaties. Zo bedacht ik een vrolijk gekleurde variant, passend bij mijn Pip-mokken. Dat smaakt naar meer!
Nu ik de tijd had kon ik ook eindelijk beginnen aan het schapenpak voor de klas van Thijs. Ik had een patroon voor een dierenpak, maar een volledig pak leek mij niet handig voor snelle verkleedpartijen in de klas. Ik nam daarom het patroon van een capuchonvest uit een oude Ottobre en paste dat wat aan. Het is een low-budgetvariant geworden: de schapenvacht is een dekentje van de Zeeman à 7 euro, de voering is een oud ledikantlaken dat niet meer gebruikt werd. De patroonbeschrijving van Ottobre vond ik nogal ..euh... ingewikkeld, ik bedacht daarom maar mijn eigen werkvolgorde en dat pakte prima uit. Wel laat de afwerking wat te wensen over, maar de stof was nogal lastig om te verwerken. Het pluisde verschrikkelijk en omdat je er ook niks op af kunt tekenen was het soms nogal lastig om de juiste lijnen te volgen. Maar voor het doel is het een prima pakje geworden en het was ook nog eens snel: in een dag klaar. Ik heb dan ook besloten het varkenspak van hetzelfde patroon te maken.
En dan was daar nog Pocahontas. De nieuwe favoriete Disneyfilm van de kinderen. Vooral Floortje is helemaal gegrepen door de film, ik mag haar dan ook nog alleen maar aanspreken met 'Pocahontas'. En wat heeft een indiaantje nodig? Juist, een indianenoutfit. In een kwartier tijd maakte ik zonder patroon van wederom een Zeemandekentje een indianenjurkje. Ik hoef u er niet bij te vertellen dat ze er aardig content mee is, hè?
3 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige collectie onderzetters!!! De Pip-kleuren zijn ook erg leuk.
  En wat Pocahontas betreft, enig!!! En nog met een echte Pocahontas ketting !!!
  Ik vind je schapenpak goed gelukt, succes met het varkenspak!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar zouden we zijn zonder de zeeman!? Erg leuk gemaakt voor de kids.
  Wat een goed idee de onderzetters in Pip style,wauh! Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig mooi die onderzetters, maar schaap en het indianenmeisje zijn pas echt geweldig. @

  BeantwoordenVerwijderen