vrijdag 27 april 2012

Nieuw haakprojectje

Na alweer een meubel-verschuif-actie ben ik voor even helemaal tevreden met onze woonkamer. Ik hou van lichte, natuurlijke kleuren. Dat geeft me de broodnodige rust in 't koppie. Maar met die druilerige grijze dagen van de laatste tijd, had ik toch net even iets meer nodig. Kleur om de boel wat op te frissen. En te doen alsof het echt lente is. Je moet wat he.
Geïnspireerd door haar haakte ik wat bloemetjes voor in de witte takken die we al een tijdje hebben staan. Ik gebruikte de kleuren die ik ook gebruikte voor de pip-style-onderzetters van een tijdje geleden. Lekker vrolijk!

Dat smaakte naar meer. Ik ben dus met een nieuw projectje begonnen: gehaakte kussenhoezen voor op de bank, op basis van simpele Granny Squares. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik ze af heb, want één zo'n vierkantje kost echt bijna geen tijd. Heerlijk om weer wat te prutsen te hebben, terwijl ik voor de tv hang!Maar dit weekend zal er niet veel mee gebeuren, vrees ik. De kinders gaan uit logeren en ik ga gebruik maken van de relatieve rust om Floortje's kamer schilderen. Daar is één muur groen, van toen de kamer nog van Thijs was. Ik vind het persoonlijk wel leuk staan, in combinatie met de roze gordijnen, maar de prinses op de erwt is het daar niet mee eens. Niet met de muur en ook niet met de gordijnen (hoe is het toch mogelijk: roze, vogeltjes, what's not to like?). Om te beginnen maak ik de muur dus maar wit. Dan kunnen we er nog alle kanten mee op. En als we dan toch bezig zijn, zal ik door het huis heen ook nog maar wat muurtjes bijwerken. Drie jaar in een huis wonen met kinderen en bijbehorend speelgoed laat toch z'n sporen na he...


1 opmerking:

  1. O wat leuk, die gehaakte bloemen in de takken! En de Granny Squares zijn ook leuk van kleur, het wordt een vrolijk geheel!!

    BeantwoordenVerwijderen