woensdag 23 januari 2013

Pop

Dit weekend maakte ik eindelijk de gordijnen voor de klas. Tunneltje boven, zomen aan alle kanten en knaloranje embrasses met een leuk siersteekje. Een simpel klusje, maar met goed resultaat: de juf is in ieder geval laaiend enthousiast en de 'huishoek' in de klas is zo een stuk knusser.

Terwijl ik achter de naaimachine zat om de restjes van het gordijnproject op te ruimen, werd mijn oog ineens gegrepen door het boek van Tante Hilde. En zo had ik een klein uurtje later opeens twee poppenarmen en -benen gemaakt. En de volgende dag de rest van de pop. Wat een ontzettend leuk projectje om te doen! Het gepriegel viel me alles mee en zelfs het gezichtje borduren -wat me vooraf heel eng leek, want daarmee bepaal je toch het hele 'karakter' van de pop- lukte wonderwel.

Mijn kleine troela vond de haren niet lang genoeg en was daarom niet tevreden (en ze mopperde een eind heen), maar inmiddels zie ik haar steeds met de pop slepen en mag pop ook bij haar in bed slapen. De pop wordt zelfs elke ochtend en avond omgekleed van nacht- naar dagtenue. Dus ik denk dat ze er stiekem toch wel heel blij mee is. En de volgende bestelling is er ook al, want grote broer wil graag een soldaat/ridder/piraat-pop. Dus ik mag er gelukkig nog eentje maken!
Verder ben ik nog steeds bezig met het gehaakte vestje voor mezelf. Dat schiet aardig op. Het vestje zelf is zo goed als klaar, alleen de mouwen moeten nog. Het was even worstelen, want op een gegeven moment moet je meerderen, maar hoe verdeel je dat nu netjes over het totale aantal steken? Ik dreigde lichtelijk door te draaien, maar gelukkig kwam ik op internet een geweldige formule tegen om dit te berekenen. Na dit eureka-moment ging het verder van een leien dakje. Vanmiddag is er weer zwemles, dus tijd zat om verder te werken!

Het volgende op-de-bank-project is er ook al. Ik kwam via Pinterest een simpel patroon tegen voor een rondgebreide colsjaal, de 'honeycomb cowl'. Hoewel ik niet zo'n breier ben, sprak dat patroon meteen enorm aan. En als je dan ook nog voor € 0,79 tegen de juiste rondbreinaalden aanloopt bij de Zeeman, dan kun je het gewoon niet niét doen he... Ik hou u op de hoogte van de vorderingen. (En zal daarbij de krachttermen die tijdens het breien ongetwijfeld zullen vallen tactisch weglaten.)

2 opmerkingen:

  1. Wat een schattige pop zeg! kan me voorstellen dat dat een favorietje wordt!

    Groetjes Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan het vertellen dat het een heeele leuk pop is geworden, ik zou haar haast zelf willen hebben...

    BeantwoordenVerwijderen