woensdag 29 mei 2013

Granny-kussentje

Het zijn weer drukke tijden hier. Niets gaat als normaal. Er zijn diverse uitjes en activiteiten op school, er is een Avondvierdaagse, manlief vertrok achtereenvolgens naar IJsland en Londen voor zijn werk, dochterlief heeft de zenuwen omdat ze binnenkort met zwemles mag beginnen en zoonlief omdat hij mag afzwemmen, en dan is er ook nog het huishouden dat nooit ophoudt... Kortom: ik kom er weer eens niet aan toe om creatief te doen. Niet dat de vingers niet jeuken. Ik zou graag een leuk jurkje voor mezelf willen maken. En eentje voor Floortje. En een zwemtas. En en en....Maar het ontbreekt me gewoon aan tijd om eens lekker op de werkkamer te gaan zitten en een tijdje aan één stuk bezig te zijn. Want een kwartiertje hier en een half uurtje daar, dat vind ik niet lekker werken.

Voor dit soort dagen is het wel lekker om een haakwerkje te hebben, dat kan je nog even tussendoor doen. Dus ik besloot nog maar een granny-kussentje te maken, voor bij het exemplaar dat ik vorig jaar maakte. Ik ging meteen enthousiast aan de slag. Ik haakte in een mum van tijd twee vierkantjes en had de slag helemaal te pakken. Terwijl ik op zoek ging naar de stoffen hoes om het haakwerk op te bevestigen, stuitte ik echter op een zakje met daarin... 6 kant-en-klare granny squares die ik kennelijk vorig jaar al gemaakt had. Dus mijn haakplezier was van korte duur: na slechts één avondje haken was het alweer af. Jammer.

Het tweede, nauwelijks van de eerste te onderscheiden, kussengeval

Maar toch... hoe leuk ik die vrolijk gekleurde kussentjes ook vind, al die kleurtjes zijn gewoon niet echt mijn ding. Ik vind het heel leuk om te maken en bij anderen vind ik het geweldig (zoals bijvoorbeeld op het heerlijke blog van Attic24), maar ik merk dat ik zelf toch meer van rust in het interieur hou. Noem het saai, maar kennelijk heeft mijn drukke hoofd dat nodig. Dus uiteindelijk werkte ik de hoes niet eens helemaal af. 

Toen ik gisteren een rondje door het tuincentrum deed bedacht ik me: naturel met blauwtinten moet het worden. Het huisje-aan-zee-idee. (Je moet érgens het zomergevoel vandaan halen he...) En dus heb ik weer een nieuw project. Want in die kleur heb ik nog geen kussentjes. En zo lost alles zich weer op. 

Overigens kreeg ik laatst ook nog een hele leuke haakopdracht, maar daarover meer zodra ik wat heb om te laten zien. Een tipje van de sluier: het zou zo in 'Pimp my ride' kunnen. Ja, da's spannend he? Maar u zult nog even geduld moeten hebben...

1 opmerking:

  1. Hoe herkenbaar..pff bedacht me net dat ik echt moedeloos wordt van het huishouden!Heb stapel heerlijke stofjes liggen voor rokjes en jurkjes...Haken kan idd fijn tussendoor,maar volgende week toch echt achter de naaimachine!ben benieuwd naar je kussens..

    BeantwoordenVerwijderen