maandag 24 juni 2013

Nog een roosje

Ik vertelde laatst al dat er nog een Roos 5011 klaar lag om geknipt te worden. Dit weekend zette ik hem eindelijk in elkaar. Dochterlief was meteen dolenthousiast! Wat ook wel eens fijn is, voor de afwisseling.
De bovenkant van de jurk is van een restje punto di roma, dat ik gebruikte voor een jurk voor mezelf. Het vrolijk gestreepte tricotje (in het echt een stuk minder fluo dan hij op de tweede foto lijkt) voor de onderkant, de boordjes en het beleg, kocht ik op het Stoffenspektakel.Ik ben erg tevreden met het resultaat, al had ik het mouwboordje ietsje strakker mogen nemen. Maar nadat ik hem al een keer aan de verkeerde kant van de mouw had gelockt, had ik de moed niet om hem nog eens los te tornen.
Eigenlijk had ik dit weekend grootse plannen om een rok en een jurk voor mezelf te maken, maar mijn lijf werkte weer eens tegen. Bleuh, wat voelde (en voel) ik me prut. Hoofdpijn, spierpijn, ander gekwakkel en het gaat maar door... Dus voorlopig maar even rustig aan doen. Nou ja, met de huidige weersverwachtingen zal er genoeg naaimachineweer zijn, de komende tijd.

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke stoffen combi!!
  Enne beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha! en met jouw schoenen aan! Dat gaat nooit vervelen he?
  leuk jurkje trouwens. Rood gestreept met donkerblauw, een klassieker bijna!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook weer een erg leuk jurkje!!
  Morgen kom ik het bewonderen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk jurkje! Een leuke fotomodel op fantastische schoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er geweest vandaag en het moet gezegd worden dat het een schattig jurkje is geworden. Het staat haar erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad, Floortje heeft gelijk. De jurk heeft écht high heels nodig. Schitterend! @

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk! En dank voor de tip in je vorige bericht (bovenpanden verbreden…;-)! Ik ga ook weer eens aan de slag met het jurkje, dank voor de inspiratie! En beterschap! Ik kwakkel ook al dagen:-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alleen de bovenpanden verbreden, bedenk ik me net. Je moet ook twee onder-achterpanden gebruiken, in plaats van een voor- en een achterpand. Anders is ie te smal aan de voorkant. ;-)

   Verwijderen