woensdag 5 juni 2013

Wat een weertje was het vandaag he? Zo mag het van mij wel een tijdje blijven! Strak blauw was het. Wat een genot om weer in het zonnetje te kunnen zitten!

De tuin begint behoorlijk groen te worden. De bolcatalpa's snoei ik elk jaar helemaal terug en elk jaar weer verbaas ik me erover als de eerste blaadjes terug beginnen te komen. Want die kale bezemstelen zien er maar dor uit als ik ze net gesnoeid heb. Ik ben altijd bang dat ik er deze keer teveel afgehaald heb. Maar ook deze keer gaat het weer prima zo te zien.
Ook de andere struiken en planten beginnen goed te groeien. Zo is de tuin op z'n best, groen en vol leven.

Het leven in de tuin kwam vandaag niet alleen van de planten, maar ook van de rondrennende kinderen. In verschillende bezettingen komt de halve buurt langs op zo'n middag. Vandaag organiseerden ze zelfs een talentenjacht en ik mocht toekijken. Het niveau lag hoog en de jury is er voorlopig nog niet uit wie er naar de finale mag denk ik.

Maar dat is niet het het enige dat ik vandaag deed. Ik begon eindelijk aan mijn nieuwe projectje. Ik moest eerst wat dingen opmeten, daarna probeerde ik wat kleurencombinaties uit op papier en toen kon het haakwerk beginnen. Wel eentje om het hoofd (en de beschrijving) erbij te houden, want elk rijtje is zo ongeveer anders. Maar een kopje thee erbij, voetjes omhoog, zonnetje erbij... ik kan me slechtere manieren bedenken om een woensdagmiddag door te brengen!

Over wat het wordt zeg ik lekker nog even niks. Maar ik denk dat ik een heel blij buurmeisje zal hebben als het af is! Maar ze zal nog even geduld moeten hebben, want morgen ga ik op pad met de klas van Thijs. Naar de kinderboerderij. Ik kan slechtere plaatsen bedenken om te zijn in dit weer!


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk hè dat weer, merk weldat wel allemaal nog echt goed moeten doorwarmen. De kou zit diep in het bot! Geniet er van! @

    BeantwoordenVerwijderen