woensdag 20 november 2013

Still alive

Hallo daar! Kent u mij nog? Ik ben niet van de aardbodem verdwenen hoor! Maar na het naaigeweld van Kids Clothes Week ben ik weinig aan maken toe gekomen. Tuurlijk, ik deed wel dingen, zo tussen de bedrijven door, maar ik heb weinig finished products te tonen. Creatief was ik wel. Op verschillende vlakken.

Allereerst nam ik mijn werkkamer op de schop. Ik schoof wat met tafels en ander meubilair, ruimde grondig oude zooi op (een auto vol naar vuilstort en kringloop!) en kreeg daar een prachtige, ruime Mo-kamer voor terug. Want de kamer is nu zó uitnodigend dat ik er niet alleen zit om te naaien, knippen en tekenen, maar ook mijn yoga-oefeningen doe ik daar. Mijn eigen oase van rust! (Het ging zelfs zo ver dat de plinten en drempels gelegd werden, bijna exact 5 jaar nadat we in dit huis trokken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!)



Ik tekende het patroon voor de Mad Men-jurk opnieuw uit, want nadat ik de patroondelen op de paspop speldde, vond ik het toch wat krapjes allemaal. Gelukkig had ik de echte stof nog niet geknipt. Waarschijnlijk is hij nu te groot op de meeste plaatsen, maar daar kan ik natuurlijk altijd nog wat aan doen. Liever dat dan er straks als een rollade bij te lopen...


Ondertussen vierde zoonlief zijn achtste verjaardag. Ook dat vergde wat creativiteit, want meneer kreeg veel Lego Chima. Wel 3 dozen. En laten mama en omi nou dól zijn op bouwen met Lego (en papa ook, maar die kreeg de kans niet)... Dus wij leefden ons helemaal uit met het in elkaar zetten van deze bijzonder vernuftige bouwsels. Echt, technisch Lego is er niets bij! Op de foto een wolvenauto, die met wat kleine handgrepen nog een helikopter, een motor en twee kleinere racewagentjes bevat.



Het kinderfeestje vierden we deze keer buiten de deur. 8 stuiterende 7- en 8-jarigen in huis zagen we niet helemaal zitten. We trokken daarom naar een binnenspeeltuin. En daar vermaakten de jongens elkaar zó goed, dat ik zelfs een flink stuk verder kon haken aan mijn shawl. Dat zijn de betere feestjes! Ik moet nog een klein stukje verder, maar het eind is in zicht! Het patroon bedacht ik zelf (weinig spannends aan, een grote halve Granny). De gemêleerde acryl komt van de Wibra.


Ik was verder ook nog creatief met mijn eigen kapsel, waar ik resoluut de schaar in zette en (na het bekijken van een tutorial op YouTube) een hippe pony in knipte. Het ding leidt een beetje een eigen leven af en toe, maar over het geheel genomen ben ik er wel blij mee. (brrr, blijft naar, jezelf zo op de foto zetten)
En natuurlijk schoof ik weer wat met meubilair en accessoires in de woonkamer. Want een nieuwe seizoen vraagt natuurlijk om verandering he? Dus de kaarsjes kwamen weer van stal en ik broed nog op wat andere herfstige toevoegingen.
En nu maken wij ons op voor de rest van het feestgedruis. Want niet alleen is de Sint weer in het land en moet dat op diverse plaatsen gevierd worden, maar een paar dagen na pakjesavond is dochterlief ook nog jarig. Waarna we vrijwel naadloos doorgaan met kerst en Oud en Nieuw. Tussendoor zal er waarschijnlijk ook nog afgezwommen moeten worden en manlief moet ook weer op reis voor zijn werk. Dus ik vrees dat de jurk nog even zal blijven liggen. Maar wie weet... de wonderen waren de wereld nog niet uit he?






4 opmerkingen:

  1. Wat heb je een heerlijk plek voor jezelf! Goeie tip het filmpje, zat er zelf ook over na te denken om te knippen. Nu gaat het zeker lukken. Je foto's zijn hartstikke leuk joh! Liefs Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je allemaal opnoemt wat er is gebeurd, dan is dat eigenlijk nog best veel. Die jurk dan nét niet, maar mij dunkt dat dat toch moet gaan lukken nog voor de kerst. Of is dat niet de bedoeling? @

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had wel stiekem gehoopt hem voor kerst af te hebben, maar ik ga er niet om stressen. Dat doe ik zon der dat al genoeg. :')

      Verwijderen
  3. lmhovius@gmail.com22 november 2013 om 14:25

    Leuk berichtje met hele leuke foto's!!! Ik geloof dat ik er bijna nog meer plezier in had dan de jarige zelf, het was heerlijk werk!!!

    BeantwoordenVerwijderen