woensdag 18 december 2013

Feestdagen

Hiep hiep hoera, de feestdagen zitten erop! Nee, ik ben niet gek geworden en besef me terdege dat Kerst en Oud & Nieuw nog niet geweest zijn. Maar de feestdagen die dochterlief (en daarmee ons hele gezin) zo'n stress bezorgden zijn voorbij. Meestal begint ze in oktober al, want oktober is al bijna november en in november is haar grote broer jarig en dan is zij dus óók al bijna jarig ("Hoeveel nachtjes nog, mama?" En dan na mijn antwoord "Maar het is niet eerlijk! Dat duurt nog heel lang!"). Dan hebben we de stress van de verjaardag van broerlief zelf ("Het is niet eeheerlijk dat hij eerder jarig is dan ik!" "Het is niet eerlijk dat hij allemaal cadeautjes krijgt!"), gevolgd door Sinterklaas ("Maar ik vind het zo spannend wat ik krijg!" "Nu ben ik bijna jarig!") en dan een week later eindelijk haar eigen verjaardag (*stuiterstuiterstuiter* "Maar ik vind mijn feestje zo spannend!"). Arm kind, die afwijkingen van het dagelijkse doen vindt zij écht niks. Haar humeur klaart dan ook zienderogen op als dat allemaal geweest is, dus ik hoop op vredige dagen. Al hoorde ik vanochtend alweer gemor, want het kerstdiner op school is ook zó spannend en vrijdag heeft ze nog een feestje van een klasgenootje ook en dat is ook weer zó spannend... *zucht*

Maar goed, nu ik geen cadeaus en feestactiviteiten meer hoef te bedenken kom ikzelf in ieder geval weer wat tot rust en is het dus weer tijd voor creatieverig gedoe. En voor het in kerststemming brengen van het huis, natuurlijk. En deze week combineerde ik beide activiteiten.
Kerstengeltje en kerstmannetje die we vorig jaar kregen; versieringen her en der; trotse dochter die de piek erop mocht zetten; yours truly in een kerstbal; glitterende feestnagels.In compleet willekeurige volgorde. 


Een tijdje geleden zocht iets om Floortje mee te vermaken en bedacht ik dat ze het misschien wel leuk zou vinden om iets creatiefs te doen. Vorig jaar kreeg ik van de Sint twee Clover pompom-makers en het leek me wel leuk om die uit te proberen. Nadat ik er in minder dan 5 minuten twee gemaakt had, liet ik Floortje erop los. En die vond het geweldig. De ene na de andere pompom rolde onder haar handjes vandaan. Van de week reeg ik die aan een touwtje en voilá: een kerstige pompommenslinger.

Héél makkelijk: 
- draad wikkelen om de ene helft
- draad wikkelen om de andere helft
- dichtklappen
- draadjes doorknippen in het 'gootje' en touwtje erom knopen
- ene kant openklappen
- andere kant openklappen
- apparaatje uit elkaar halen, pompom een beetje bijknippen en voilá!


Met de kerstvakantie in zicht hoop ik ook weer eens achter de naaimachine te belanden. Mijn vingers jeuken om weer wat voor mijzelf te maken. Vanochtend downloadde ik het Wisksten Tova-patroon, waarvan ik op internet al zoveel prachtige creaties voorbij zag komen. Ik ga eerst maar eens een proefversie maken uit een lapje dat ik nog had liggen. En als die bevalt, dan ga ik denk ik bij haar op zoek naar een mooie Nani Iro...

1 opmerking:

  1. Wat een leuke foto's, bijzonder de pompom's!!!!
    Ben benieuwd wat je gaat maken van zo'n mooie Nani Iro....

    BeantwoordenVerwijderen