maandag 3 februari 2014

Tafeltent

Een tijdje terug kreeg ik een leuke opdracht: het maken van een tafeltent. De opdrachtgever had er eigenlijk zelf eentje willen maken, maar door tijdgebrek en onvoorziene omstandigheden zou zij het niet op tijd af kunnen krijgen voor de verjaardag van haar zoontje. Dus of ik het misschien wilde doen.

Ik heb héél even getwijfeld. Eerder maakte ik het kasteelgordijn voor het bed van Thijs en ik herinnerde me nog goed hoeveel werk dat was. Daarnaast was mijn echtgenoot twee weken in het buitenland en ik kon dus minder me-time vrij maken dan normaal. En de opdracht was ook nogal spoed: ik had er een krappe week voor. Maar toen ik direct voor me zag hoe ik alle details zou gaan doen en ook helemaal blij werd van die gedachte, wist ik dat ik de opdracht moest aannemen.

Binnen een kwartier nadat ik 'ja' had gezegd zat ik met twee (mokkende) kinderen in de auto op weg naar Hilversum, naar mijn vaste stoffenadresje. Ik kwam er een half uur voor sluitingstijd aan en ging weg met een tas vol met precies wat ik zocht. Bij thuiskomst gingen de stoffen meteen in de wasmachine en de volgende dag kon ik alles strijken, klaar voor de start.
De rest van de week werkte ik in één stuk door onder schooltijd. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zó hard werkte. Maar ik had er wel enorm veel lol in. Het bedenken van alle details (deurbel, brievenbus, klimopjes erop stikken, dat soort dingen) was enorm leuk. Het maken van eindeloze hoeveelheden biaisband (ik had wel wat gekocht, maar bleek nog veel meer nodig te hebben) was minder. Maar het was erg leuk om de tent te zien groeien en steeds meer te zien worden wat ik in mijn hoofd had. Op vrijdagavond, de dag voordat hij zou worden opgehaald, was de tent helemaal af.


En op zondag verschenen de foto's van de blije klantjes: cadeau helemaal goedgekeurd. En daar doe ik het voor!7 opmerkingen:

 1. Mooi werk heb je gemaakt, ik kan het weten, ik heb het zelf gezien! Maar zo op de andere foto's, met die kinderen erbij, lijkt het nog leuker!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gedaan!! Echt.
  Wil er ook al zolang eentje voor mijn dochter maken, maar ik zie op tegen het werk. Hoeveel uur heb je erover gedaan, weet je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb er uiteindelijk zo'n twintig uur aan gewerkt. Maar het kan in minder hoor. Zo ben ik bijvoorbeeld bijna een dag bezig geweest met die klimopjes. Het is maar net hoeveel tijd en energie je in de details wilt steken. En ik was ook veel tijd kwijt aan het zelf maken van biaisband, als je gewoon kant en klare neemt gaat dat ook sneller natuurlijk. Ik vond het wel heel leuk om te doen!

   Verwijderen
 3. Echt geweldig mooi gedaan. Wat een werk hè! @

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw!!!
  Super leuk! en prachtig gemaakt!
  Liefs Danielle
  ahappymess.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen