dinsdag 15 april 2014

Guusje Giraffe

De productie ligt hoog, de afgelopen dagen. Ik had nog maar net het poesje af, of de volgende bestelling kwam ook al: een giraffe. Gelukkig had ik nog wat geel katoen liggen en het patroon stond in het boekje dat ik al had, dus ik kon naadloos door.
Het was weer een heerlijk patroon om te haken en niet al te priegelig gelukkig. Alleen de hoorntjes waren even lastig. Enige echte 'hik' in het proces was dat ik net voor één oor katoen tekort kwam. Ik toog naar Nijhof in Baarn (dat vond ik wel een goed excuus om daar weer eens rond te neuzen, in het walhalla van leuke spullen) en trof daar een flinke collectie Catania. Maar niet de kleur geel die ik zocht. Bij thuiskomst slaagde ik gelukkig bij de-winkel-om-de-hoek. Weliswaar geen Catania, maar de Larra van Scheepjeswol komt erg dicht in de buurt.


Guusje Giraffe werd vanochtend enthousiast ontvangen door dochterlief. Hij werd ook meteen opgenomen in de vriendenkring van gehaakte beestjes (Inkie de Inktvis en Poesje). Voor we naar school vertrokken werden ze nog even liefdevol ingestopt op de bank door dochterlief. Met een boekje erbij. Door zoonlief vakkundig opengelegd op de Lego Star Wars-pagina. Kunnen ze vast wennen aan al die rare figuren, want mijn volgende haaksel wordt er een uit die categorie: een ewok uit de Star Wars-film. En of ik daarna dan door wil met Han Solo. En als het kan ook Luke Skywalker. Wish me luck.

3 opmerkingen: