donderdag 17 juli 2014

Nani Iro

Een tijdje geleden kocht ik bij haar drie prachtige Nani Iro stoffen. Ontzettend mooi. En dus zo mooi dat ik er de schaar (of beter: het mes, want tegenwoordig snij ik alles) er niet in durfde te zetten. Maar met de vakantie in het vooruitzicht en dus de behoefte aan luchtige zomerjurkjes, begon ik er toch maar aan.

Ik gebruikte een patroon uit een boekje van Nani Iro zelf, het model op de cover. Ondanks de instructies in het Japans is het enorm simpel te volgen: de jurk bestaat uit maar twee patroondelen. Alles bij elkaar moest ik 6 stukjes aan elkaar zetten, dus die klus was zo geklaard.

Ik ben dolblij met het resultaat! De stof is heerlijk luchtig en het simpele model is ook heerlijk in dit warme weer.

Aan de voorkant plaatste ik een haakje, zodat ik de jurk ook zonder hemdje eronder kan dragen. De achterkant is een klein stukje dichtgenaaid (wat je op de foto net niet ziet door mijn staart, zie ik nu).
Ik veranderde helemaal niks aan het patroon. Ik haalde alleen iets van de lengte af, want ik vond hem bij mij wat vlotter staan in het kort. Ik kan me voorstellen dat ik bij een volgende poging het rokdeel iets smaller maak en hem wat meer tailleer. Het huidige zijaanzicht heb ik wijselijk achterwege gelaten, want dat doet nogal tenterig aan. Maar hij is zo heerlijk luchtig dat me dat eigenlijk niks kan schelen.


Ik zal u het drama besparen dat optrad toen ik nog 'even' dat haakje wilde plaatsen. Dat is niet goed voor de bloeddruk. Mijn tip: stik het beleg door vóór je een haakje plaatst. Dat scheelt wat stress.

Er zullen zeker nog van deze jurkjes volgen. En op de Nani Iro stoffen ben ik ook nog lang niet uitgekeken. Dus wordt vervolgd!

2 opmerkingen: