donderdag 8 december 2011

Over de tijd die vliegt en andere dingen

Vanochtend bracht ik mijn grote kleine dochter voor het laatst naar 'de kindjes'. Totaal ongemerkt vlogen er bijna vier jaren voorbij en opeens heb je dan twee schoolgaande kinderen. Wat een raar idee. Dus bracht ik haar weg met een mand vol (totaal inspiratieloze) traktaties. En een fototoestel om het feest vast te leggen. Ze is er wel aan toe, school. De laatste tijd wilde ze al liever naar school dan naar 'de kindjes' en sinds ze één keer in de week gaat wennen in haar nieuwe klas, moeten we ook op de andere schooldagen nog even bij haar klas kijken, als we Thijs hebben weggebracht. Voor mama breekt ook een nieuwe tijd aan, want waar het tot nu toe lastig genoeg was om één trage eter de lunch naar binnen gepraat te krijgen, hebben we er straks twee die op tijd weer op de fiets moeten zitten. Oh boy. Toch kijk ik er ook erg naar uit. Omdat we de BSO hebben opgezegd, komt het erop neer dat ik mijn kindjes eigenlijk vaker ga zien dan nu. En dat is ook wel weer erg gezellig!

Maar goed, in de tussentijd moet er ook gewerkt worden. Het opstarten van mijn eigen bedrijfjes heeft mij een totaal andere kijk op het begrip 'werken' gegeven. Tot nu toe had het nog het meeste weg van 'doen wat ik moet doen en mijn tijd uit zitten', maar nu denk ik 'tijd is geld' en vind ik het eigenlijk zonde als ik te weinig gedaan heb. Een avondje zitten haken op de bank krijgt ineens een hele andere betekenis, want nu is het van 'lekker fröbelen' opeens 'research doen' geworden. Nou ja, ik haak er niet minder om en het geeft ook niet minder plezier.
Gisteren stortte ik mij op het haken van bloemetjes. Ik was nog steeds niet helemaal tevreden na mijn vorige poging, dus haakte ik er lustig op los. Diverse patronen, garens en haaknaalden passeerden de revue. Het begint er steeds meer op te lijken. Net toen ik dacht de leukste gevonden te hebben, kwam ik op Pinterest een YouTube-tutorial tegen van een geweldige bloem met een popcorn-steek. Ik kan niet wachten tot ik die kan uitproberen, maar eerst moet er geadministreerd worden. En ontworpen. Want er moet een logo komen, een huisstijl en natuurlijk een website (of eigenlijk twee). En ik zou mezelf niet zijn als ik dat niet zélf zou willen doen, dus er is flink wat werk aan de winkel!

Dus ik ga snel aan de slag. Maar eerst mezelf moed in drinken. En dat moet natuurlijk in stijl. Toen we begin dit jaar in Edinburgh waren, ontdekte ik bij Starbucks de lekkerste drank ooit: een cocoa cappuccino. Een hemelse combinatie van chocolademelk en cappuccino. Ik probeerde de kunst af te kijken en sindsdien maak ik thuis een goed alternatief. Het recept is simpel: een scheutje chocoladesaus, daarop opgeklopte melk, een dubbele espresso, beetje cacaopoeder en een heel klein beetje kaneelsuiker. Gezond? Neuh, vast niet. Maar lekker!!
Op de foto dan meteen waar mijn wereld op dit moment om draait: haakwerkjes op de achtergrond en in mijn glas zie je nog net het lampje van de laptop die overuren draait. Dit alles voor een goed doel natuurlijk!

2 opmerkingen:

  1. lekker lijkt me dat. Ga ik eens proberen. Laat onze M. nou precies dezelfde glazen hebben......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pas op, het is verslavend. Voor je het weet lust je nooit meer gewone koffie. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen