woensdag 21 december 2011

Decemberdrukte

Kent u mij nog? Ik heb voor mijn gevoel al zo lang niks gepost hier, dat ik bijna de behoefte voel op me weer opnieuw voor te stellen.
Ik was druk, de afgelopen weken. Net zoals ieder ander in de Decembermaand en dan nog een tikje erger omdat zoonlief begon met zwemles op de woensdagmiddag en we ook nog een jarige Dochter hadden die dit jaar voor het eerst naar school ging. Dat is toch wel bijzonder, twee kinderen op school. Niet alleen omdat je dan opeens alleen thuis zit overdag, maar ook omdat alle schoolactiviteiten ineens in dubbele hoeveelheid op je af komen. En dat zijn er nogal wat, in december. Er moesten kerstkaarten gemaakt worden voor klasgenoten (2x), er moesten ingrediënten en eetgerei voor een kerstdiner meegegeven worden (2x), en dit jaar moesten er ook ingrediënten voor kerstpakketten voor de bouwvakkers meegegeven worden (2x). Dat laatste om de bouwvakkers die aan het nieuwe gebouw van de school werken een extra stimulans te geven om maar flink door te werken, zodat alles op tijd af komt. Ja, ik denk dat de door ons ingeleverde Bifi-worstjes echt aanzienlijk zullen meehelpen, bij dat proces. Dan kunnen wij later zeggen: "Zie je daar dat prachtige raam? Dat kom door onze worst!".

Flip de Beer met zijn aviator-muts.


Dan hadden we ook nog Flip de Beer te logeren. Flip is de ietwat groezelige beer die ieder jaar een paar dagen bij elk kind uit de klas mag logeren. De bedoeling is dat er dan Leuke Dingen gedaan worden met Flip en daar een mooi verslagje van gemaakt wordt, dat dan weer op school voorgelezen kan worden. U begrijpt, een kind van zes maakt nog geen Mooie Verslagen, dus wie mag er dan weer aan de bak...? Juist ja. Helaas bevonden wij ons met z'n allen in de lappenmand, ten tijde van het bezoek. En eerlijk gezegd was Zoonlief na twee eerdere bezoekjes van Flip niet meer zo onder de indruk van zijn logé. Dus Flip maakte bar weinig mee. Wat doe je dan als creatieve moeder? Je haakt een muts voor Flip en je hebt gelijk weer een Verhaal. Overigens breide ik twee jaar eerder al de sjaal op de foto, wat tijdens een uitje naar de winkel verloor Flip zijn originele sjaal. Daar konden wij natuurlijk helemaal niks aan doen.
Muts-met-bloem voor de juf


Verder moest er ook nog een aardigheidje voor de juf bedacht worden (1x). Ik besloot om aan schaamteloze merchandising te doen en een zelfgehaakte muts te geven, natuurlijk voorzien van label. Eigenlijk uit nood geboren, want ik kon niet naar de winkel. Ik was de afgelopen week, net als half Nederland, Ziek. Met een hoofdletter. Snot, koorts, hoesten, keelpijn... noem het op en ik had het. Mooi op tijd voor kerst, zullen we maar zeggen.

Tussen de bedrijven door haakte ik nog wat bloemetjes waar ik broches van maakte voor de webwinkel (nog onder constructie) en begon ik aan een poncho voor Dochter. Een vrolijk gekleurd exemplaar met wit, lichtroze en donkerroze. En oh ja, ik deed ook nog iets met websites en dergelijke om mijn bedrijfjes op gang te krijgen.

Floortje met haar mooi nieuwe quilt van Omi
Nog iemand die niet stil kan zitten, is mijn moeder. Eerder dit jaar maakte ze al een quilt voor Thijs, en natuurlijk kon Floortje niet achterblijven. Dus voor haar verjaardag kreeg Floortje een prachtig Pipstyle quilt. Aangestoken door het geblog om haar heen, begon ze er zelf ook eentje. Meer van haar mooie creaties zijn vanaf heden te bewonderen op haar eigen blog.

2 opmerkingen:

  1. Welkom terug op je blog,je verhalen heb ik als vanouds geamuseerd gelezen en bedankt voor je introductie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar dit allemaal en nee, je mag niet de titel van mijn blog voor het jouwe :)
    Maar na die decembermaand komt januari en die maand duurt altijd twee keer zo lang....

    BeantwoordenVerwijderen