vrijdag 2 december 2011

Radiator Springs

Het was een bijzondere week, de afgelopen week. In alle opzichten anders dan anders. Manlief was een paar dagen naar het buitenland voor zijn werk en ik was dus de enige kapitein op het spreekwoordelijke schip. Dochterlief ging twee keer wennen op school en was daarmee geen enkele ochtend thuis. Er moest aan Sinterklaas- en verjaardagscadeaus gedacht worden. Maar het belangrijkste: ik hakte de grote knoop door die ik vorige week al aankondigde. Woensdag registreerde ik mijn twee bedrijven bij de Kamer van Koophandel. MLK Tekst en MooiVanMo bestaan nu officieel. Wat een raar idee!

Thuisgekomen van deze dappere actie las ik de documentatie door die ik kreeg. Over het starten van een administratie. Prijsbepaling. Urenregsitratie. Belastingen en andere afdrachten. Klantenwerving. Websites. Huisstijl. Het duizelde me werkelijk en even bekroop mij het gevoel van 'waar ben ik in vredesnaam aan begonnen?!'. Wat nou als mijn teksten niet goed genoeg zijn? Als ik het niet kan? Als niemand mij goed vindt? Als ik helemaal dichtklap bij een opdracht? Maar toen dacht ik aan een stukje uit de film Cars 2, die ik deze week dankzij de kinderen minstens 6 keer zag. Takel komt in de film in een benarde situatie terecht en weet eigenlijk wel wat ie moet doen, maar op vreemd terrein durft hij niet. Bang dat niemand naar hem luistert en dat ze hem maar raar vinden. Waarop zijn beste vriend Bliksem McQueen hem zegt dat ie zijn gevoel moet volgen en gewoon moet denken aan thuis, aan Radiator Springs, waar hij zichzelf is en iedereen hem waardeert. Met natuurlijk als uitkomst dat hij de hele situatie redt en de held van de dag is. Dus als de twijfel toeslaat zal ik  aan Radiator Springs denken.

Na de aanvankelijke paniek kreeg ik gek genoeg een overweldigend gevoel van kalmte. Zou ik dan eindelijk mijn richting gevonden hebben? Nou ja, we zullen het wel merken. Voorlopig heb ik er in ieder geval ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan!
Door alle drukte ben ik helaas niet toegekomen aan het creëren van dingen. Ik nam me een aantal keer voor om een mutsje te haken of aan een nieuwe poncho te beginnen, maar als puntje bij paaltje kwam ging ik toch weer zitten brainstormen over wat er allemaal nog meer geregeld en gedaan moest worden. Nou ja, dat komt wel weer als de eerste storm een beetje is gaan liggen. Vandaag moet ik in ieder geval wel een beetje creatief doen: er wacht een berg cadeautjes om ingepakt te worden. Hoeveel BTW zou ik daarvoor moeten vragen?

3 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig verhaal van "Radiator Springs" !!! Het gaat je zeker lukken!!!
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met je bedrijfjes! Bij gebrek aan jongens heb ik nog nooit naar Cars gekeken: ik wist niet dat je daar zoveel levenswijsheid uit kon halen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1 brok levenswijsheid, die Disney/Pixar-films. :) Maar mijn dochter is ook gek op Cars, dus geen jongens is geen excuus! ;)

  BeantwoordenVerwijderen