maandag 28 november 2011

Poncho en Grote Beslissingen

Tadaaa!
Hij is af, de poncho! Mijn wol-probleem werd plotseling opgelost toen mijn moeder tegen een paar bollen van precies de juiste grijze wol aanliep. Ik maakte me dus even kwaad dit weekend en haakte tot ik een ons woog, met als resultaat een heerlijk zachte woon-poncho. Hij is precies geworden zoals ik in gedachten had, met alle randjes op de juiste plaats. Ik ben er erg blij mee en heb hem dan ook aan as we speak, want het is behoorlijk frisjes.
Blijft lastig, jezelf goed in beeld krijgen.

Verder hield ik me dit weekend bezig met het haken van mutsjes en het doorhakken van knopen. Dat laatste zowel letterlijk als figuurlijk. De figuurlijke knoop was een moeilijke, maar wel eentje die me weer wat lucht geeft. Omdat het maar niet wil vlotten met het vinden van een baan, heb ik besloten voor mezelf te beginnen. Ik ga aan de slag als freelance tekstschrijver/webredacteur/vertaler. Iets dat ik al jaren in mijn hoofd had zitten, maar ik durfde de stap nooit te zetten. Nu word ik min of meer gedwongen door de omstandigheden, maar misschien was dat ook wel de schop onder mijn achterwerk die ik nodig had.

Naast het freelancen ga ik nog een projectje opzetten: een eigen webwinkel. In eerste instantie met zelfgemaakte spulletjes. Gehaakte mutsjes, knuffelbeesten, dekentjes, en ik kan vast nog wel honderden andere creatieve dingen bedenken. Mijn fröbelproductie ligt hoger dan mijn kastruimte kan verwerken en dus mogen mijn maaksels de wijde wereld in. Nou maar hopen dat de wijde wereld ze wil hebben.

Een nieuw begin...?

Ik vind het doodeng allemaal, maar ook ontzettend leuk. Of het gaat werken weet ik niet, time will tell.Voorlopig geeft het me in ieder geval de lucht die ik ontzettend hard nodig had.

10 opmerkingen:

 1. HOERA! Gefeliciteerd met je doorgehakte knopen!! Die webwinkel is natuurlijk enig, misschien volg ik ooit eens je voorbeeld. (Of zoek ik een compagnon......) Dat freelancen is vast spannend, maar wie weet wat een mooie kansen nog wachten!

  En nu over de belangrijke zaken: de poncho is héél mooi geworden!
  (en wat dacht je van de zelfontspanner op je toestel....??)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanx, het gaat zo helemaal feestelijk voelen! :)

  Zelfontspanner heb ik helemaal niet aan gedacht, hahaha. Goede tip! (Dat krijg je als je even snel-snel-snel een fotootje wilt maken tussendoor.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je dat je knopen door heb gehakt!

  De poncho is erg mooi geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Monique, wat geweldig dat je deze beslissing hebt genomen! Ik vind het echt iets voor je. Ik heb je blog zojuist bij je moeder gezien. Wat ben je toch ontzettend handig, maar je hebt het niet van een vreemde...Heel veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor alle enthousiaste reacties, dat doet me goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 2012 wordt vast een geweldige jaar!! Blijf enthousiast, alles komt goed!!
  Puszi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En nog iets: je poncho is ontzettend leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al het gras is mij al voor de voeten weggemaaid: over een geweldig goed idee van voor je jezelf beginnen en over die geweldig leuke poncho.
  Kan er op zolder in het naaiatelier een aparte tafel voor de tekstschrijver/redacteur/vertaler nog worden bijgeplaatst? Veel succes! @

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi geworden die poncho. Ik zou 'm zo kopen. Dus ik zou zeggen: kom maar op met je webwinkel :-) Succes met het vinden van je eigen pad. Het lijkt me dat dit goed bij je past - letterlijk en figuurlijk ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk zeg!!
  Mag ik vragen hoeveel bollen je nodig hebt gehad hiervoor?? (beginnend haakster hier ;) )

  BeantwoordenVerwijderen