dinsdag 3 januari 2012

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het was een bewogen jaar, 2011. Het jaar laat zich het beste omschrijven als 'de Grote Zoektocht'. Naar werk, naar mezelf, naar alles eigenlijk. Het was een flinke berg ellende, stress en zorgen in 2011. Ik heb er weinig lol aan beleefd. Achteraf al helemaal niet, toen op de drempel van het nieuwe jaar bleek dat het grootste deel van mijn zorgen gebaseerd was op verkeerde voorlichting en ik dus eigenlijk een stuk minder zorgen had kunnen hebben het afgelopen jaar. Al die verspilde energie, zo zonde. Ik zou er pagina's over vol kunnen schrijven, de misère van 2011, maar daar wordt niemand blijer van, dus dat doen we maar niet. Laten we zeggen dat ik in ieder geval blij ben dat het erop zit.


Een aantal leuke dingen van 2011
Gelukkig waren er ook leuke dingen in 2011. De kinderen groeiden enorm, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik vermaakte me er kostelijk mee, wat een uitspraken doen die af en toe! Zoonlief leerde zo veel op school, hij groeide enorm op alle vlakken. En toen ging dochterlief ook nog voor het eerst naar school, wat wordt ze groot! (En wat word ik oud...)
En dan was er nog onze verlate huwelijksreis naar ons geliefde Edinburgh. Een verregende-maar-toch gezellige vakantie in Ommen. Leuke uitjes naar bos en strand. Ik ging tegen mijn stoutste verwachtingen in hardlopen (en vond het nog enigszins leuk ook). Ik heb eindelijk de zolder aangepakt en heb er dusdanig huisgehouden, dat we nu twee prachtige werkplekken in huis hebben.
Andere leuke dingen waren er op creatief vlak: ik ontdekte dit jaar dat het creatieve gen ook mijn generatie niet overgeslagen heeft en ik naaide, haakte en fröbelde dat het een lieve lust was. Zozeer zelfs, dat ik besloten heb om een eigen webwinkel op te zetten. Ik ging ook weer meer bloggen, wat mijn passie voor schrijven en prutsen met websites ook weer een beetje aanwakkerde. En ook daar besloot ik een eigen bedrijfje voor op te richten. Een enorme sprong in het diepe, maar wel heel leuk.
En verder deed ik dit jaar énorm veel inspiratie op: ik ontdekte blogland en Pinterest, genoeg voor urenlang inspiratie-plezier.
Een kleine selectie van de creativiteit van 2011
2012 gaat het jaar worden van het nieuwe begin, de Grote Verandering. Echt van start gaan met mijn eigen bedrijfjes. Een hoop bijleren op werkgebied. Geen sollicitatieplicht meer en in die zin eindelijk wat minder druk en meer tijd om te bedenken wat ik nou écht wil. Ik hoop dit jaar mezelf te vinden en vooral wat meer rust te krijgen in mijn hoofd. En eindelijk eens te gaan genieten van alles en iedereen om me heen.

Zo, dat was de zware kost. En dan nu ter verluchtiging nog wat andere zaken. Oud & Nieuw was dat jaar heel geslaagd. Net als de voorgaande jaren verschanste manlief zich op Oudejaarsdag in de schuur, en onder het genot van de Top 2000 bakte hij daar een indrukwekkende berg oliebollen en appelflappen. Elk jaar zijn ze weer nèt iets lekkerder dan het jaar ervoor, dit jaar was het echt helemaal top! We hebben dan ook flink gesmuld van al dat lekkers.
De avond was ook heel geslaagd. Mijn moeder kwam gezellig langs en terwijl de kinders sliepen deden we spelletjes (Rummikub en een zwaar gedateerde millenium-editie van Triviant), onder het genot van bergen oliebollen natuurlijk.

Om 23:30 plukten we de kinders uit bed. Oudste zat rechtop bij het horen van het woord 'vuurwerk',  maar jongste was met geen kanon wakker te krijgen. Toch hebben we haar maar mee naar beneden genomen, alwaar ze op de bank verder sliep. Maar ook bij haar bleek 'vuurwerk' uiteindelijk het toverwoord: toen het geknal begon stuiterde ze hyper van voor naar achter door de woonkamer samen met haar grote broer. Daarna gaf ze een geweldig optreden tussen de spreekwoordelijke schuifdeuren. Een complete musical was het. Bereidt u zich maar vast voor: over een jaar of 15 zal Floortje K. in theaters door het hele land te bewonderen zijn.

De grote Floortjeshow


Op Nieuwjaarsdag was er echt het Nieuwe Begin waar ik al eerder over schreef. Zoonlief verraste ons met zijn eerste tand eruit, apetrots is ie. En ik mikte de kerstboom de deur uit: tijd voor Nieuw. Rest mij nog u allen een heel gelukkig 2012 toe te wensen. Ik hoop dat het een creatief, gezellig, gezond, rustig, inspiratievol jaar mag worden voor iedereen!

Proost!

1 opmerking:

  1. Volgens mij heb je 2011 helemaal van je afgeschreven. Op naar 2012: ook ik wens je alle goeds voor jou en de jouwen. @

    BeantwoordenVerwijderen