woensdag 8 februari 2012

Discriminatie

Vanochtend kwam ik erachter. Het is niet iets waar ik trots op ben. Nee, ik schaam mij er zelfs een beetje voor. Maar ik kan het niet langer verbergen. De waarheid moet op tafel komen. Het is te schandalig voor woorden, maar... mijn naaimachine... discrimineert.

Ik worstelde al een dag met mijn Mega Mindy-project. De rechte stukken leken aardig te gaan, maar zodra het bochtig werd, werd het aan de onderkant een grote berg lussen. Ik haalde de ellende er weer uit, begon opnieuw, maar keer op keer liep het weer in de soep. Ik googlede me suf, probeerde alle tips die ik tegen kwam (en leerde een hoop bij, wist u bijvoorbeeld dat de draadspanningsschijven uit elkaar gaan staan als de persvoet omhoog gaat en je zo dus beter de draad kunt inrijgen?). Ik reeg de draad opnieuw in, nam een ander spoeltje, probeerde een andere naald, wond het spoeltje nog een keer op, veranderde de bovenspanning, maar niets hielp. Totdat ik als laatste redmiddel een ander merk garen probeerde. En wat schetste mijn verbazing? Met ander garen was er niks aan de hand. Toeval, dacht ik nog. Dus ik probeerde nóg een ander klosje, van hetzelfde merk. En ja hoor, ook daarmee ging het als een zonnetje. Ik vrees dus dat ik moet toegeven: mijn naaimachine doet het alleen met garens van de firma Gütermann.
De berg ellende met garen X, de nette naden van Gütermann
Moet ik alleen nog uit zien te vinden hoe ik de volgende keer die punten wat netter krijg, want het was nog niet makkelijk om die er een beetje fatsoenlijk uit te laten zien. Maar goed, dat zal voor een volgend project zijn, want het bovenstuk van het mega Mindy-pak zit inmiddels in elkaar en de 'vlammen' voor de broek zijn ook al af. Zou ik dan eindelijk eens ergens ruim op tijd mee klaar zijn?

1 opmerking: