maandag 6 februari 2012

Sneeuw

Zoervleisch en sneeuwpret
Met koning winter nog steeds in het land kwam er erg weinig van creativiteit dit weekend. Alhoewel ik zelf de deur niet veel uit geweest ben (brrr), moesten er voor mijn gevoel continu kinderen in en uit volledige ski-outfits gehesen worden. Het leek wel wintersport: natte kleding op alle verwarmingen, sneeuwsporen door de kamer en overal oude theedoeken om de schade zoveel mogelijk te beperken. Maar goed, ze hadden wel lol. Zeker toen we op zondag naar Heemskerk gingen en daar een prachtige heuvel troffen, waar ze met de neefjes vanaf konden sleeën. Mijn 32 jaar oude slee bleek nog goed dienst te doen: het was de snelste slee van allemaal. Nou maar afwachten of dat ook opgaat voor mijn ruim twintig jaar oude schaatsen. Het ijs hebben we namelijk nog niet opgezocht, maar ik denk dat dat ook niet lang meer zal duren.

Het enige beetje creativiteit dat ik verrichte was het maken van een trouwjurk voor prinses Ariël. 'Euh... watte?', zult u nu denken. Het zit zo. Floortje heeft een Prinses Ariël-pop. En dit weekend leenden we bij de bieb een boek, waarin deze prinses bleek te trouwen met een prins. Zoals alle zichzelf respecterende Disneyprinsessen dat doen. Daarbij verruilt de prinses haar meerminnen-staart voor een heus stel benen en doet ze natuurlijk een witte jurk aan. Aangezien wij deze niet in de collectie hadden, creëerde ik een trouwjurk voor de prinses. Floortje voegde nog wat kleurige elementen toe. Et voilá: er kon getrouwd worden. Helaas voor de prins ging dat niet geheel vlekkeloos. Want de prins verzuchtte tegen mij (gesouffleerd door Floortje): "Ariël wil helemaal niet meewerken! Ze wil niet kussen, niet trouwen, ze wil helemaal niks!". Vrouwen.


4 opmerkingen:

 1. Zat al te wachten op spectaculaire foto's van schaatsen, maar helaas..
  Maar het verhaal over de prins en prinses maken mijn dag goed, heerlijk!! Ook zoals jij het vertelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen schaatstaferelen nog helaas. Heb vanochtend vast wel de schaatsen van zolder gehaald (op de doos van die van WJ staat 'junior', zou hij die nog aan mogen? Hahaha!). Maar in m'n eentje met twee kids zie ik het niet zo zitten. Dus ik moet een moment zien te vinden dat vent ook thuis is...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig. Ik blijf op deze manier helemaal op de hoogte. Kende heel geen prinses Ariel. @

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wacht maar, over een paar jaar weet je alles over alle Disneyprinsessen. Of je nou wil of niet. :))

  BeantwoordenVerwijderen