zondag 22 april 2012

Burda 7828. En dat er nog vele moge volgen!

Dit weekend maakte ik dan eindelijk het jurkje dat ik zo graag wilde maken. Ik gebruikte een patroon van Burda, de 7828. Ik las haar tutorial en daarna ging het eigenlijk vanzelf. Ik paste het voorpand een beetje aan, want het patroon gaf een wel héél zedig decolleté. En bovendien wilde ik ook geen striklinten zoals het patroon aangaf. Daartoe knipte ik het linkervoorpand 2x en liet ik het rechtervoorpand achterwege. De panden verschoof ik een beetje en ook rimpelde ik het bovendeel wat in. Et voilá: precies het jurkje dat ik in gedachten had toen ik eraan begon!

De paspop kwam tijdens het maken enorm goed van pas. Zo makkelijk om de stofdelen tijdens het maken op de juiste plek te kunnen 'parkeren' en de maat even te kunnen testen! En tijdens dat 'parkeren' merkte ik dat het jurkje onder de oksels wel heel ruim zat. Daarop paste ik de jurk zelf aan, en inderdaad: veel te ruim. In totaal nam ik hem uiteindelijk ruim 5 cm in aan beide kanten. De volgende keer dus maar een maatje kleiner nemen. (Hé, ik zie een patroon!)
In ieder geval ben ik erg blij met het uiteindelijke resultaat en er zullen er denk ik nog wel een paar volgen.

Ondertussen ligt er ook weer een nieuw patroon op de kniptafel: een héél simpel t-shirt uit de nieuwste Burda Style. Eigenlijk twee (bijna) rechte lappen die aan elkaar moeten, dus zo gepiept. Ik moet het patroon alleen een klein beetje aanpassen, want ik heb nèt niet genoeg stof. Maar goed, inmiddels ben ik inventief genoeg om dat op te lossen, dus u zult het shirt hier wel zeer binnenkort zien verschijnen!

8 opmerkingen:

 1. Mooi Moniek. En dan dat paspelbandje, dat maakt het echt af! @

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat leuk!! De kleur staat je erg goed, en de jurk heb je mooi gemaakt!!
  Dus nu op naar de volgende.. Ben benieuwd hoe je t-shirt wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! Was op zoek naar dat patroon en kwam toevallig op je blog terecht. Ik wil hem ook zonder striklinten en tierelantijnen, zoals jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk... dat er vele mogen volgen. Ik sta op het punt mijn 1e te knippen en zie hier..."Maatje kleiner nemen". Daar google ik even op verder. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop ook binnenkort een eerste gelijkaardig jurkje te produceren op basis van een patroon uit knipmode (dec 2011). Ik vroeg me af of je elastisch paspelband hebt gebruikt en zo ja, waar dat te verkrijgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk geworden! Ik heb ook 2 stofjes in de wacht voor een dergelijke jurk. Nu nog Marktplaats afstruinen voor het patroon :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi, heb zojuist ook het 7828 jurkje gemaakt met patroon gekocht in de Veritas. Heel eenvoudig maar zeer comfortabel om te dragen! Die kinderversie ga ik ook eens uitproberen, eerst nog een leuk stofje zoeken voor moeder en dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. inderdaad leuk patroontje. 'k heb er voor mij ook al 2 stuks van gemaakt met gesloten borststukje.
  Rood kleedje staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen