woensdag 18 april 2012

Ze is er!!!

Nee, ik heb geen dingen voor u verzwegen. Ik ben niet spontaan bevallen. Maar we kregen wel gezinsuitbreiding gisteren. Een exemplaar erbij dat verdacht veel op mij lijkt. Mijn vervroegde verjaarscadeau, de paspop, werd bezorgd.
Het was even een gedoe om haar helemaal op mijn maten te krijgen. Ik heb namelijk geen wespentaille en Zij wel. En op andere plaatsen heb ik ook wat meer eh... rondingen. En de pop is wel te verstellen, maar dan nog wordt het natuurlijk nèt niet helemaal hetzelfde. Dus gingen mijn moeder en ik aan de slag met meetlint en stukjes fiberfill en langzaam maar zeker begon Zij toch wel heel erg op mij te lijken.


Op de pop hangt een rokje dat ik vorig jaar maakte, een proefmodel voor mijn allereerste A-lijntje. Ik maakte het destijds te groot en te lang. Het 'te groot' loste ik meteen al op, het 'te lang' pakte ik vandaag aan. Ik ging aan de slag met de handige rokmeter die bij de paspop zit: zo krijg je tenminste een zoom die overal precies even lang is.Verder pimpte ik de rok een beetje, want hij was slaapverwekkend saai. Een gestippeld biaisbandje geeft de rok net dat beetje extra. Op naar het volgende herstelproject en daarna kan ik eindelijk aan de slag met de jurkjes.

Oh ja, nog eentje in de categorie huishoudelijke mededelingen: mijn uitvinding van laatst, de opstrijkbare jeans, blijkt minder geniaal dan ik dacht. Het blijft niet plakken na een was-/droogbeurt. Dus bij het volgende herstelproject zal de naaimachine toch gebruikt moeten worden. Jammer.

4 opmerkingen:

  1. Die pop is natuurlijk geweldig, maar ook altijd een beetje eng zo'n namaakmens ergens in een hoek. Het rokje is met die bies inderdaad er leuk geworden. Grappig wat een bandje kan doen.... @

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik me nog weleens helemaal te pletter ga schrikken. Ik ben zo iemand die van haar eigen schaduw kan schrikken, en ik zie het al helemaal gebeuren dat ik 's avonds in het donker nog even langs die kamer loop en... brrrr!

      Verwijderen