dinsdag 8 mei 2012

Lek

Op 1 januari hadden wij een kleine lekkage. Omdat het weer ophield deden we er niks mee. Tot het vorige week flink begon te lekken. Teiltjes, emmers en handdoeken hadden we nodig. Na veel gedoe met dakdekkers (bus stuk, ladder te kort, geen tijd...) kregen we vandaag eindelijk een mannetje op het dak. Die hoefde niet lang te zoeken.


Nu snappen we ook waarom het juist op 1 januari begon te lekken: er stond gewoon een vuurpijl rechtop in het dak!
De dakdekker zei dat ie in zijn hele carrière nog nooit zoiets had meegemaakt. En dat hij zelden zo makkelijk een lek kon opsporen. "Er stond zelfs een pijl bij!", grapte ik. Maar die humor ontging hem even, geloof ik.

4 opmerkingen:

 1. Als je dit aan iemand vertelt word je werkelijk niet geloofd. dat één zo'n gaatje zoveel water kan doorlaten is ook wel bijzonder.
  Gelukkig weer opgelost. @

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schijnbaar zoog die pijl bij elke regenbui water op en als ie dan vol zat, liep het onder het bitumen door. Daar zoog een laag isolatiemateriaal zich vol en van daar liep het weer op een afdekplaat dat van binnen tegen het plafond zat. Zo kon er de afgelopen maanden een aardig reservoirtje opbouwen en als het dan weer eens stevig gaat regenen, dan loopt de boek letterlijk over...

   Verwijderen
 2. Eindelijk opgelost!!!
  Een verhaal apart,niet te geloven!!!

  BeantwoordenVerwijderen