dinsdag 5 maart 2013

Bandwerk 2 en 3

Het was een goede zet om laatst zo'n berg vooraf te knippen. De afgelopen week was ik er met mijn hoofd niet helemaal bij, maar nu kon ik toch af en toe even een klein stukje naaien zonder dat het een enorme onderneming werd. Ik ging verder met de wikkeljurk, die niet helemaal goed bleek te zitten. Ik voegde een plooi toe in het achterpand om het geheel wat beter te laten aansluiten en ik maakte 3 knoopsgaten op het voorpand om te voorkomen dat de panden steeds open vallen. Nu nog omzomen en ons dametje kan de jurk aan.
Het volgende project, Laura van Farbenmix, was de vorige keer meteern een succes. Het patroon is heel simpel, maar door de horizontale naden op de panden ziet het er allemaal heel ingewikkeld uit (helaas komt dat op de foto niet echt naar voren, rood fotograferen blijft een drama). Deze keer maakte ik hem in joggingstof. Ik voerde de capuchon met een restje tricot dat ik overhad en vond ook nog een stukje boordstof voor de mouwtjes (die ik eerst aan de verkeerde kant van de mouwen lockte. Met vier draden. En dus nauwelijks los te tornen). Ik werkte de naden af met de nep-coverlocksteek van mijn naaimachine: niet van echt te onderscheiden. En nu maar hopen dat hij lang blijft passen, want de hoofdopening is door de capuchon wel wat krapjes...
Dan had u nog een foto van het strokenrokje-op-model tegoed. Het wordt steeds lastiger om de kleine dame op de foto te krijgen, want ze heeft het te druk om stil te staan voor mama. Of heeft gewoon geen zin, dat kan ook. Het rokje is gelukkig geheel goedgekeurd en mag inmiddels meedraaien in de dagelijkse garderobe. Waar hij naadloos bij past, daar heeft mama goed over nagedacht deze keer. Pfieuw, weer geslaagd voor de test.

Op de naaitafel ligt inmiddels weer het volgende project, een tricot jurkje (Abacadabra 113). Dat is zo te zien een hele simpele, met een naad of 6 is ie klaar. Als ik tenminste niet verkeerd naai, zoals ik bij de eerste naad deed. En dit ook nog met de tricotsteek, zodat het lostornen van 10 cm naad mij ongeveer een uur kostte...

Daarna moet ik snel door met het volgende project, de gele rok voor mezelf. Het voorjaar lijkt zich eindelijk aan te kondigen en hoe kan je dat beter vieren dan door een gele ruitjesrok te dragen?

Rest mij nog twee mooie plaatjes met u te delen. De foto's zijn gemaakt op een wandelingetje in het park gisteren en vanochtend vroeg, toen ik het stof en de spinnenwebben van mijn hardloopschoenen klopte en me weer eens aan een rondje door het park waagde.


En wat denkt u, komt die lente er nou écht eens aan?4 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Wat goed van je om het lopen weer op te pakken!
  Vandaag zit ik voor het eerst op het balkon in een stralende lentezonnetje, heerlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het heeft even geduurd maar ik moet toch echt nog even reageren. Wat een geweldig leuke kleertjes voor die kleine dondersteen, een echte meid mét een kop erop,dat zie je meteen. Die knoopjes...... Ik zou zeggen haute couture! Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, jij doet ook aan hardlopen….verassend….ik ook;-). Hoewel het door een instabiel bekken wel op een laag pitje staat helaas.

  BeantwoordenVerwijderen