zaterdag 30 maart 2013

Sjaal

Ik ben niet zo'n breier. Vroeger deed ik weleens een poging, maar die strandde meestal halverwege. Haken vind ik leuker. Geen geëmmer met steken die je per ongeluk hebt laten vallen en waar je pas een halve meter later achter komt. Geen gezwier en gezwaai met die lange pennen. En op een of andere manier minder saai om te doen.
Maar toen ik pas geleden een aantal blogs ontdekte waarop de meest prachtige breisels voorbij kwamen (zoals bijvoorbeeld http://katedaviesdesigns.com/ , https://brooklyntweed.net/blog/ en http://tricobsession.blogspot.nl/), begon het bij mij toch ernstig te kriebelen. Want hoe moeilijk kon dat breien nou toch zijn? En wat een geweldig mooie dingen kan je daar toch mee maken!

Dus zocht ik vorige week in mijn stapel wol-en-aanverwanten, en koos een heerlijke dikke draad uit (Schaapjeswol Peru) en begon maar wat te doen. Het werd een colsjaal, eentje zonder patroon. Ik vond een paar breipennen maat 12, zette 24 steken op en breide eerst wat toeren recht en averecht. En daarna ging ik helemaal los en breide ik een dubbele gerstekorrel. Jaja, ik durf wel he. Aan het einde weer wat rijtjes recht en averecht et voilá: een paar dagen later hadden we een colsjaal. Ik naaide de einden een beetje overlappend over elkaar vast en maakte er drie grote knopen op die ik op het Stoffenspektakel vond. En was vervolgens erg tevreden met het resultaat. Dit smaakt absoluut naar meer!
Mocht u zich afvragen wat er gebeurd is met de honeycomb cowl waar ik enige tijd geleden mee begon: die vordert ook nog gestaag. Maar ik moet bekennen dat ik die 280 (?) steken op de (cirkel)naalden wel een heel stuk saaier vind om af te maken.

2 opmerkingen: