donderdag 11 april 2013

Møøi van Mø

Mijn dochter is dol op Barbies. Dat heeft ze niet van een vreemde. Ik had vroeger héél veel Barbiespul. Zo had ik onder andere een complete keuken en eetkamer. En nog veel andere meubeltjes. Helaas sneuvelde er door de jaren heen het een en ander (al moet ik zeggen dat het meeste daarvan pas sneuvelde nadat het in aanraking kwam met mijn bloedjes van kinderen). Maar nog steeds bleef er een aanzienlijke hoeveelheid over om mee te spelen. Aandoenlijk vintage in bruin-met-groen en oranje.

Tot voor kort zat dat allemaal in een opbergkrat, maar dat noopte niet erg tot spelen. Dit weekend bedacht ik dat ik best wel eens een poppenhuis kon maken. Ik was erg blij toen ik erachter kwam dat Barbie rechtop past in een Expedit-kast van onze Blauwe Vrienden uit het Noorden. Dus er werd wat geschoven en gedaan et voilá: Barbie en haar vrienden hadden een plek om te wonen. Maar ja, er ontbrak toch nog wel het één en ander.

Toen ik klein was, maakte mijn moeder voor mijn Barbies een bank en bedden. Die waren in de loop der jaren helaas gesneuveld. Maar gelukkig was haar expertise dat niet, dus vandaag zetten wij onszelf aan het werk om wat meubilair voor Barbie in elkaar te draaien. Da's weer eens wat anders dan de flatpacks van IKEA, waar wij inmiddels onze hand niet meer voor omdraaien.
Van kartonnen dozen, fiberfill en stof maakten we een bed en een bank. En terwijl mijn moeder de stoffering van het meubilair op zich nam, draaide ik even een quiltje in elkaar en maakte ik mini-kussentjes. Van dezelfde stoffen als de quilt die mijn moeder voor Floortje maakte
We hadden enorm veel lol met het bedenken en in elkaar zetten van alles. Wat goed uit komt, want getuige de reactie van Floortje zijn we voorlopig nog niet klaar. Laaiend enthousiast was ze. En of we dan ook nog even een bad, een kinderbed en een tv wilden maken. Tuurlijk, dat doen we even.13 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk gedaan Mo!
  Ik kan me voorstellen dat Floortje erg enthousiast was! Dat zou ik ook zijn als ik haar was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor het vervolg sta ik klaar, wat was het een heerlijke dag, we zijn een goed team,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk!
  Ik knutselde dit soort dingen als meisje zelf in elkaar, maar toen was ik a) ouder en b) het zag er bij lange na niet zo mooi uit!

  Wat slim ook; die kast als poppenhuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat superleuk zeg! Het ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeugdsentiment :-)
  Ik maakte vroeger mijn barbie-meubeljes van doosjes met cadeaupapier er omheen.
  Wat een leuk idee om stof te gebruiken bij het maken van de meubeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, kan ook niet missen he?! Hier ook een oud barbiehuis van moeders, waarvan de meeste zorgvuldige bewaarde (licht verkleurde) meubeltjes het momenteel ook zwaarder te verduren hebben dan destijds;-). Leuk en creatief gedaan,zeg! PS Die jas van Blomkes……geweldig is ie he?! Vond de laarzen ook top;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het wordt nu wel eng ja. :)) Hier zijn de meubels ook flink vergeeld en ik merk duidelijk dat het plastic wat brozer wordt. Of mijn kinderen zijn wilder dan ik destijds.
   Die jas en laarzen zijn idd weer top. Ik zat er ook al bij te kwijlen. Goede smaak heb je, haha.

   Verwijderen
 7. Och wat een geweldig leuk idee en wat een supere uitvoering. Je moeder is natuurlijk ook geweldig. Ik hoor vast ook het vervolg. @

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de foto's doen nog weinig recht aan de maaksels, in het echt is het allemaal nog perfecter uitgevoerd.
   Ik maakte vandaag zelf een bad, maar daar ontbrak toch duidelijk het perfectionisme van mijn moeder aan...

   Verwijderen
 8. Dit is jeugdsentiment.. ;-)Ook ik had vroeger een "barbiehuis" in een kast, en ook mijn moeder maakte zelf meubels ( en kleertjes!) , ik had een Barbiebank gemaakt van een leeg ( goed schoongemaakt!) melkpak bekleed met bruin harig nepbont. Haha jaren 70 he'!En ook mijn oude barbie's hebben het niet allemaal overleefd bij mijn eigen kids...Maar als jouw dochter net zoveel plezier met haar barbie's heeft als ik heb gehad..Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig! en wat een toeval weer dat ik net met dezelfde dingen bezig ben geweest voor de verjaardag van ons meisje! Ik heb mijn oude barbiehuis en meubeltjes gepimpt en ben nu bezig een geheel nieuwe garderobe te naaien voor de bewoners! Ik zal eens wat foto's maken en op mijn blog plaatsen.

  Groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen