zondag 14 april 2013

Van alles wat

Dit weekend was ik van alle markten thuis. Vrijdag maakte ik nog 'even' een ligbad voor Barbie. Want ja, als je een compleet ingericht huis hebt, dan kun je natuurlijk ook niet zonder bad. Helaas kwam ik er niet aan toe om er een foto van te nemen, dus die houdt u nog van mij tegoed. Barbie is er in ieder geval erg tevreden mee, ze ligt al twee dagen in bad.

Zaterdag flockte ik een t-shirtje voor Thijs. De afbeelding kocht ik op het stoffenspektakel. Het ging er verbazingwekkend goed op en binnen 5 minuten had Thijs er dus een leuk shirt bij. Dat gaan we vaker doen!

Zaterdagavond haakte ik even een mini-ripple blanket. Wederom voor Barbie. Want die kun je niet in de kou laten zitten he. Ik wilde al heel lang een ripple blanket uitproberen en dit mini-formaat was dan ook een uitgelezen mogelijkheid. Ik gebruikte het patroon van Attic 24 en was binnen een uur klaar. Het patroon was erg leuk en gemakkelijk om te doen, dus hier volgt vast nog eens een groter formaat van.


Vandaag rommelde ik lekker wat in de tuin. Da's ook creatief he. Ik snoeide de bolcatalpa's nog een klein beetje bij, veegde links en rechts nog wat, maakte samen met manlief het tuinmeubilair schoon en zat vooral lekker in de tuin. Wat erg aangenaam was.

Dit weekend verbaasde ik me ook over de creativiteit van mijn dochter. Tot voor kort krasde ze nog wat onduidelijke figuurtjes waar altijd ondertiteling bij nodig was, maar nu ontstonden er opeens een ballerina (helemaal zelf bedacht en uit het hoofd getekend) en een ballerina-Hello Kitty (nagetekend van een plaatje). Nou ja zeg! Blijkt die appel dan toch niet ver van de boom te vallen. We komen namelijk uit een lange lijn van creatieve mensen. Mijn betovergrootvader was beeldhouwer, mijn overgrootvader was kunstschilder en uitvinder, mijn oma kon prachtig tekenen, mijn moeder tekent, schildert, boetseert en doet alles wat enigszins creatief is. En ook aan vaders kant van de familie komt een hoop creativiteit voor. Ik voorspel een gouden toekomst voor mijn Troelie! ;-)

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk!!! Floortje moet maar veel gaan tekenen en schilderen en hopelijk gaan we samen nog een hele leuke creatieve tijd tegemoet! Heb je genoeg plek om de kunstwerkjes op te hangen?!
  En het dekentje is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dingen heb je gemaakt zeg!
  Looove die tekeningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig dekentje, echt zoet. En wat een stoer tshirt voor die kleine meneer. Groet @

  BeantwoordenVerwijderen