maandag 8 april 2013

Stippeltjes

Op een of andere manier ben ik opeens dol op stippeltjes. Op het stoffenspektakel was ik dan ook heel blij om een flinke coupon met stippeltjes tegen het lijf te lopen. Ik wilde er eigenlijk een Burda 7828-achtig model van maken, maar toen een kennisje mij wees op dit patroon (Knip 4/2012, model 19) was de keus snel gemaakt. Leuk om weer eens wat anders te maken.

Het patroon is doodsimpel: eigenlijk is het een verlengd t-shirt met raglanmouwen. Om de boel een beetje te breken hield ik de originele horizontale naden aan, ook al maakte ik de jurk uit één stof (op de foto niet te zien helaas). Ik zette de boel in elkaar met de lockmachine, maakte er van grijze boordstof boordjes aan et voilá, ik heb een nieuw lentejurkje.

En nu maar hopen dat die lente ook een beetje gaat blijven. (Al zie ik de wolken verschijnen as we speak, dus ik vrees het ergste...)


5 opmerkingen:

  1. Helemaal geweldig, het staat je leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel gaaf! En ik zie dat lijntje wel hoor, vind het juist superieur, breekt de jurk net een beetje. Enne….love the shoes;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. haha, stomme spellingcheck…supérieur = supermooi;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk!!!

    Blijft de stof een beetje mooi? Ik heb nog geen enkele stippentricot kunnen vinden die er na een paar keer wassen nog acceptabel uitziet :-(

    ..inderdaad leuke schoenen!

    groet, Elske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb hem nog niet gewassen (op de korte voorwas van de lap na dan), maar ik betwijfel of hij het echt goed gaat houden. Ik vind de stof ook een beetje 'flodderig'. Goede stevige tricots vinden is zo makkelijk nog niet...
      Ik heb nog een zwart-met-witte stippen liggen, maar die heeft weer heel duidelijk opgedrukte stippen (de verf ligt er echt een beetje óp), dus ik ben bang dat dat ook niet lang goed gaat.

      Verwijderen