maandag 13 mei 2013

Home Improvement en de laatste stuiptrekkingen van de vakantie

Het zit er weer op, de vakantie. We deden niet veel, het leven kabbelde rustig voort hier thuis. Beetje uitslapen, buitenspelende kinderen... aan dat tempo kan ik best wennen! Maar helaas, vandaag begon het echte leven weer. Al is het ook wel weer lekker om even rustig te kunnen zitten zonder 'mamaaaaa, kun jij even...' en 'mamaaaaa, ik wil/wil niet...'.

Op de laatste vrijdag van de vakantie deden we nog even een echt uitje. Omdat we iets moesten ophalen bij de schoonfamilie in Heemskerk trokken we die kant op. We verenigden het nuttige met het aangename en spraken af met zwager en neefjes en gingen het bos in. Bij de Kruisberg, om precies te zien.

Het bos bood een hoop vermaak voor de kids, met spannende kronkelpaadjes en klimbomen. En op een open plek gekomen bleken er die dag ook nog schapen geschoren te worden, dus dat was een leuke verrassing! Daarna beklommen we een uitkijktoren (waar we bijna weer vanaf waaiden) en we sloten af met een drankje bij Gasterij De Kruisberg (en uiteindelijk een spontane maaltijd bij de familie). Een zeer geslaagde dag dus!

Een van de redenen van ons uitje was dat mijn schoonouders nieuwe gordijnen hadden gekocht en wij de oude mochten hebben. In onze slaapkamer ontbraken die namelijk nog. Niet dat wij al die tijd zonder raambekleding zaten, vreest u niet! Maar met alleen vouwgordijnen oogde het een beetje kil.

De 'nieuwe' gordijnen bleken perfect qua breedte, alleen in de lengte kwamen ze 30 cm tekort. Gelukkig was er nog genoeg gordijn over om iets te kunnen knutselen. Omdat de onderkant afgewerkt was met een loodkoord kon ik niet zomaar een stuk aan de onderkant zetten. Daarom zette ik er een strook tussen. Het was even heel spannend om het rolmes in zoveel meter goede gordijnen te zetten (het mes was spontaan bot na het snijden van al die stof, ons raam is ruim 5 meter breed...), maar uiteindelijk kreeg ik de smaak goed te pakken. Ik lockte de stroken aan elkaar en stikte de naad daarna netjes door. Dit alles met snijmat/machines op een strijkplank voor het raam, omdat ik al die stof niet kwijt kon op mijn werktafel en 'laten hangen' me de beste optie leek. Na een avondje bikkelen was ik erg tevreden met het eindresultaat, het lijkt wel alsof die strook er gewoon tussen hoort. Dus wij zijn erg tevreden!
Wat we ook ophaalden in Heemskerk waren twee schuurmachines. Sinds de oplevering van ons huis (bijna 5 jaar geleden) staan onze trappen namelijk nog steeds in de grondverf, wachtend op een likje 'echte' verf. En inmiddels is die grondverf al behoorlijk afgesleten. Dus als u me de komende tijd mist, weet u waar ik uit hang. Op de trap, bedekt door een laag stof...


2 opmerkingen:

  1. Je hebt eer van je werk, de gordijnen hangen prachtig!
    Succes met de trap!!! Ik zal regelmatig komen kijken hoe ver jullie al zijn....en ik begin er mee gelijk vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De gordijnen zien er erg mooi uit. Hulde aan dit milieuvriendelijke project van hergebruik! Een trap schilderen..... Wel grappig om te doen, steeds een tree overslaan en die dan twee dagen later weer doen. Het is even werk maar als het klaar is, kijk je zo voldaan erop terug. Ik weet er alles van. Succes! @

    BeantwoordenVerwijderen