donderdag 20 maart 2014

Speldenkussen in Japanse stoffen

Een paar jaar geleden maakte mijn moeder een speldenkussen voor mij. Ik was er hartstikke blij mee, want het ding was flink groot en bood plaats aan mijn enorme verzameling spelden. Alleen bleek bij veelvuldig gebruik dat hij eigenlijk niet dik genoeg was, waardoor ik regelmatig door het speldenkussen heen prikte (ik gebruik dan ook het liefst hele lange spelden). Ook was ik inmiddels een beetje uitgekeken op de knalroze bloemige stof, wat toch niet mijn ding blijkt te zijn. Daarom verzocht ik haar om nóg een speldenkussen, die groter, dikker en ingetogener was van kleur.

En dat deed mijn moeder. Meer dan dat. Het werd een heel mooi (enorm!) speldenkussen, in prachtige stoffen (die over waren van de quilt die ze jaren geleden voor mij maakte - daarvan misschien een andere keer een foto).
Ook maakte ze een naaldenboekje voor mij. De naalden bewaarde ik tot voor kort in een klein speldenkussentje, maar daarin raakte ik steeds naalden kwijt (die bleken dan in de vulling te zitten - waar ik altijd op pijnlijke wijze achter moest komen). Een boekje is dan stukken handiger.
Wederom in dezelfde stof, zodat ik een matching setje heb. Waar ik nu al heel veel plezier van heb!

3 opmerkingen:

  1. Prachtig mooi geworden. En je grijze golf-dekentje vind ik ook heel erg mooi!! Ik vind het wel leuk dat het randje golvend is geworden, dan zie je de schulpjes goed.

    BeantwoordenVerwijderen