dinsdag 27 mei 2014

Gele kabels

Het leek me altijd al fantastisch om kabels te kunnen breien. Maar ergens boezemden die dingen mij een enorme angst in. Ze zagen er altijd zo ingewikkeld uit! Toen ik dat laatst tegen iemand zei, kreeg ik als antwoord 'Ach joh, daar is niks aan!'. Ik probeerde toen een klein stukje uit, en inderdaad, dat was best leuk! Maar het patroon wat ik toen maakte vond ik niet leuk genoeg om mee door te gaan.

Toen liep ik bij de Hema tegen een enorme bol mosterdgele super-bulky-wol aan. En ik wist meteen: dit moest iets met kabels worden. Ik zocht op internet naar een makkelijk patroon voor een sjaal en stuitte op een leuk gratis patroon.

Het patroon is zoals het belooft erg makkelijk te volgen en breit lekker weg. Inderdaad, helemaal niet ingewikkeld, die kabels! Ik breide me dan ook suf. Voor de tv (met The Great British Sewing Bee op de achtergrond), bij het eerste zonnetje in de tuin en even later bij de eerste écht zonnige dag.


Ik besloot te stoppen met breien toen de sjaal een col-lengte bereikt had. Eigenlijk had ik nog wel een tijdje willen doorbreien, maar aangezien ik de sjaal ook wel binnenshuis wil gaan dragen en de wol ook behoorlijk dik is, leek zo'n hele lange me niet praktisch. Na het blocken naaide ik de uiteinden dus driehoeksgewijs aan elkaar.


Ik weet nog niet of ik er knoopjes op ga maken, ik vind het nog een beetje kaal zo. Maar ik heb zo'n vermoeden dat ik hem voorlopig toch nog niet ga dragen. Althans, dat hoop ik!


3 opmerkingen:

  1. Echt supermooi!! Breien ligt mij zo niet, maar misschien moet ik toch nog eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal geweldig. Wat een leuk idee ook om het ding zó aan elkaar te zetten. Mooi hoor. Maar graag nog even diep achterin de kast!! @

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je eerste kabelwerk is erg leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen