zondag 20 november 2011

Mutsjes en wat ander gedoe

Oehoe!
Ik had even geen zin in gefröbel, de afgelopen dagen. Dus grote naaiprojecten waren er niet. Teveel aan mijn hoofd. Het leek even allemaal zo onzinnig dat gehobby. Niet dat ik stil heb gezeten. Ik gooide de woonkamer weer eens compleet om, wat ook de nodige creativiteit (en spierballen) vergde. Het resultaat mag er -in mijn ogen- zijn: de kamer lijkt weer eens ruimer en ik vind het ook weer gezelliger geworden. Missie geslaagd dus.

Verder maakte ik nog even een creatief uitstapje. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door digitale kunstwerken. Foto's bewerken in Photoshop, tekenen in Illustrator, dat soort gedoe. Toen ik laatst een tutorial tegen kwam om zelf een leuk uiltje te tekenen in Adobe Illustrator kon ik het niet laten om het eens zelf uit te proberen. Dus terwijl de kinderen de intocht van de Sint volgden op tv, dook ik achter de laptop en ging aan de slag. Uiteindelijk ben ik er toch wel aardig wat uurtjes mee zoet geweest, maar voor een eerste uitprobeersel ben ik zeker niet ontevreden. Dat smaakt naar meer!


Links de keuze van Floortje, rechts die van mama
Tussen de bedrijven door heb ik nog wat gehaakt aan mijn poncho, helemaal niks doen kan ik niet. Maar het zat niet mee. Zal je altijd zien: ben je bijna klaar, is de wol op. Dus ik toog naar de Zeeman, want daar kocht ik vorig jaar de grijze wol, voor de hilarische prijs van 99 cent per bol. Maar wat ik al verwachtte: die kleur hadden ze natuurlijk niet meer. Wel trof ik daar een hele berg andere leuke kleuren, en dat bracht mijn creativiteit weer wat op gang.

Ons model showt muts nr. 1

In letterlijk een halve middag en een halve avond haakte ik twee mutsjes voor Floortje. Ik gebruikte dit patroon. Alhoewel er 'woman's' boven staat, viel het mutsje met de door mij gebruikte wol nogal klein uit. Gelukkig wel precies groot genoeg voor ons dametje. Dat dametje vond de mutsjes erg mooi geworden, maar weigerde mee te werken aan een fotoshoot. Meer dan onderstaande foto kreeg ik er niet uit geperst. Nu dan maar wachten tot het zo koud is dat ze niet zonder wíl. Een mens mag dromen toch?

Langzaam aan begint de creativiteit nu toch weer een beetje terug te komen. Vrijdag lag er opeens een envelop op de deurmat: de bestelde labels waren binnen! Eigenlijk wilde ik een fel rood label met daarop in wit de tekst geborduurd, maar dat kon niet. Dus ik deed een concessie en nam grijs met bordeauxrood. Dat ziet er een beetje uit zoals het klinkt: aan de saaie kant. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Vanmiddag voorzag ik dus mijn laatste maaksels van een label. Het ziet er toch wel erg stoer uit zo. Bijna echt!

Tadaaa!
Terwijl ik bezig was met het innaaien van de labels, veranderde ik ook ook nog even een jurk die ik eerder maakte, de petrolkleurig wikkeljurk. Die liet in de afwerking wat te wensen over en daar stoorde ik me mateloos aan. Dus ik haalde de naad los en deed hem netjes over. Want met zo'n mooi label kan het eindproduct niet achterblijven he?

4 opmerkingen:

 1. Wat zijn het geweldig leuke mutsjes die je gemaakt hebt!!! Zeer toepasselijk kan ik roepen: chapeau, chapeau..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt énig dat labeltje. Professioneel ook. Je kunt zó een webwinkel beginnen. Erg leuke mutsjes ook. Zou ik ook zó aan willen beginnen ware het niet dat mijn kleindochter écht NIETS op haar hoofd wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dan weet je dus ook waarom ik geen mutsjes haak op het moment ;-)

  Leuk, die Uil in adobe! Heb je een link naar de tutorial? En heel goed dat je het jurkje hebt afgemaakt, dat kan dan maar weer van het lijstje! Dankbaar werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. U vraagt, wij draaien:
  http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/

  Er staan nog veel meer leuke tutorials op die site, ik heb ook al een blije octopus gemaakt. :)

  BeantwoordenVerwijderen