woensdag 23 november 2011

Zpaghetti-tas

Vandaag haakte ik 'even' een tas van Zpaghetti. Ik zette vanmiddag al een stuk ervan op de foto, maar dat bleek niet helemaal in de juiste verhoudingen te zijn, dus tornde ik hem weer helemaal los en begon opnieuw. Gelukkig gaat het heel snel, met zo'n enorme haaknaald en het bijbehorend 'draad'. Al is het wel ploeteren, want het haakt behoorlijk stug. Maar ik ben wel blij met het resultaat. Ik ga nog wel een voering maken, want ik vrees dat ik anders al mijn spullen weer kwijtraak door de gaten in het haakwerk.

Het patroon is erg simpel:
 • Haak een ketting van lossen (volgens het originele patroon 40-45, maar ik denk dat ik na mijn lostorn-actie eerder op 30 of 35 zit). 
 • Haak vervolgens een vaste in de achterste lus van elke losse
 • Keer het haakwerk, haak een begin-losse en ga weer verder met vasten in elke achterste lus. Ga zo door tot je een flinke rechthoekige lap hebt. 
 • Als je de lap groot genoeg vindt, vouw je de lap dubbel. 
 • Haak de zijkanten aan elkaar, maak een decoratief randje langs de bovenkant en zet er een paar handvatten aan. Et voilá.
  Ik gebruikte bijna een hele bol Zpaghetti en nog een beetje in een contrasterende kleur.
Nu nog bedenken wanneer ik de tas ga gebruiken, want ik ben niet zo'n tas-in-de-hand-type, meer een tas-over-de-schouder-type.

4 opmerkingen:

 1. Cruijff heeft gelijk: "Elk nadeel heb z'n voordeel". Wat een ontzettend leuke tas. Je kunt er natuurlijk ook een variant tas-over-de-schouder van maken.
  Wacht nog even met plaatsen van dit moois op dat 'forum', want ik denk dat ook dat een wild succes zou gaan worden....
  Gr. @

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dat klinkt inderdaad als een snel project. Kan je de voering niet in een mooie stof maken en daarvan dan ook een schouderband-met-aan-één-kant-zpaghetti maken? Die je er dan aan zet? Kan je hem op twee manieren dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee! Het moet in ieder geval wel een stevige schouderband zijn, want de tas is behoorlijk zwaar.

  BeantwoordenVerwijderen