donderdag 2 februari 2012

Ontdekkingstocht

Sheep-in-a-bag
Vanochtend ging ik op ontdekkingstocht. Het zit zo. Ik was laatst vergeten om de juiste maat haaknaald te kopen voor bij mijn nieuwe wol. Stupid me. Tijd om even naar Hilversum te gaan was er niet, de ochtenden op schooldagen zijn altijd veel te kort om ook maar iets zinnigs te doen buiten de deur. (Om over de middagen nog maar te zwijgen.) Dus Googlede ik of er in de buurt niet iets te vinden was. Ik dacht eingelijk van niet, want anders had ik het wel geweten, toch? Maar wat schetste mijn verbazing: in Maarssen, niet heel ver hiervandaan, bleek een wolwinkel te zijn. Dus stapte ik snel in de auto. En idd, de winkel bleek aardig goed gesorteerd, met niet alleen brei- en haakspul, maar ook fournituren etc. Al snel vond ik daar de haaknaalden die ik zocht. En meer. Toch wonderlijk dat je erheen gaat voor één haaknaald en daar blijkt dat je toch echt meerdere haaknaalden nodig hebt. En ook nog ander spul. Zomaar, ineens.
En ook liep ik nog tegen een zak met 'Cassiopeia'-wol aan. Nou zegt u dat misschien niks, maar mijn hart ging er sneller van kloppen. Deze wol gebruikte ik namelijk voor het haken van een alleraardigst schaapje (met dezelfde naam als mijn lieftallige dochter). Maar helaas was de wol al heel lang overal uitverkocht en bleek de producent het niet meer te maken. En nu liep ik dan zomaar tegen een zak met 5 bollen aan, voor een bodemprijs. Die kon ik naturlijk niet laten liggen. Ook al zit er voorlopig geen gehaakt schaap in de planning. Maar je weet maar nooit.

Nu in toch in Maarssen was, besloot ik even door te rijden naar Breukelen. Mij was namelijk verteld dat daar een hele leuke stoffenwinkel was (ook daar kom ik nu pas achter, shame on me). Een aangezien ik nog stof nodig had voor het klassenschaap en -varken, was dat een leuk excuus. Het ritje binnendoor van Maarssen naar Breukelen was werkelijk prachtig. De zon scheen, het water op de Vecht was al grotendeels bevroren en het was een en al winterse pracht buiten. Het is dat ik moest sturen en een beetje haast had, anders hadden ook daarvan foto's verschenen hier.

Schaap-in-wording, toekomstig varken en het wonderkarton
De winkel ('De Strekkende Meter') bleek inderdaad helemaal leuk. Ze hebben een geweldige sortering stoffen, met veel niet-alledaags spul. Ik zag echt minstens 10 toekomstige projecten, als het er niet meer waren. Geweldige rode fleece met harten erop (trui voor Floortje), prachtige groene geborduurde zijde (rok voor mij), bloemetjes, stipjes, streepjes, tafelzeil (tassen!), bont, tule... Ik liep bijna te kwijlen. Helaas waren de stoffen wel een beetje boven budget voor het schoolproject, want meer dan 15 euro mocht het niet worden bij elkaar en de meeste stoffen waren vanaf zo'n 15 euro per meter. Ai. Gelukkig vond ik in ieder geval wel iets voor het varken, een lichtrose velours dat niet zo prijzig was. De verkoopster dacht heel goed met me mee, en zodoende kwam ik op leuke ideeën. Voor de oren en neus vond ik geweldig spulletje: een soort 'nepkarton' dat opstrijkbaar is als vlieseline, maar dat in tegenstelling tot echte karton gewoon gewassen kan worden. Ideaal dus! Dus ik vertrok weer helemaal blij richting huis.
Maar goed, toen had ik nog niks voor het schaap. Gelukkig bleek de oplossing daarvoor simpel. De Zeeman om de hoek verkoopt fleece plaids, met precies de juiste pluizige structuur. Voor maar 6,99. Dus nu kan het grote puzzelwerk beginnen, want hoe maak ik van het patroon van een leeuwenpak een fatsoenlijk schaap en varken dat de kritische blikken van een stelletje 4-, 5- en 6-jarigen kan weerstaan? To be continued dus...

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je die winkels gevonden hebt!!! Nog meer ideeën, nog meer kansen, nog meer leuke dingen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan ik een bolletje Cassiopeia van je overkopen...? Ben er ook naar opzoek voor hetzelfde schaap waarschijnlijk :-) Is echt moeilijk te verkrijgen!

    Groet, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen