vrijdag 3 februari 2012

Winter

Vandaag hadden de kinderen vrij. Ik had ze een pyjamadag beloofd en daar hielden ze me aan: tot zeker 15:00 weigerden ze stelselmatig iets anders dan pyjama's aan te trekken. Floortje wilde dan nog wel een prinsessenjurk aan over haar pyjama, maar daar hield het mee op. Meteen mijn enige creatieve uitspatting van vandaag: het korter maken van de jurk. Nou ja, het weer was er ook niet echt naar om andere dingen te doen dan lekker binnen te zitten.
We speelden wat met de Playmobil (het was levensgevaarlijk met al die piraten!), er werd tv gekeken (onpedagogisch verantwoord veel) en Thijs werd verwend met zijn favoriete lunchgerecht (aardappelpannekoekjes naar mijn omi's recept).

Toen de ergste sneeuwbuien ophielden begon het toch wel te kriebelen en togen we naar buiten, gewapend met twee sleeën. De kinderen hadden de grootste lol. Thijs sleede en gooide sneeuw tegen nietsvermoedende bomen en Floortje rolde van heuveltjes af en maakte sneeuwengelen. Bij thuiskomst dronken we warme chocolademelk. Het leek wel wintersport (mede dank zij de volledige skitenues die we allemaal droegen). Jammer alleen dat we geen open haard hebben. Of glühwein. Maar het 'Limburgsch zoervleesj' dat staat te pruttelen en dat we straks zullen eten met dikke frieten en een flesje Leffe erbij maakt veel goed.


3 opmerkingen:

 1. Jullie hebben een leuke dag gehad zo te zien!

  En zoals het aan mij gevraagd werd van de week: "kom je een andere keertje weer terug ?" , kom ik wel graag een keertje aardappelpannekoekjes eten!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, Limburgs soervleisch maak ik ook geregeld, maar ik had dan ook een echte Limburgse Oma. Mijn vader kwam van Kerkrade. zit er bij jou ook Limburgs bloed in je aderen ? @

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen drup, haha. Maar ik lees wel de Allerhande. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen