woensdag 11 april 2012

A-lijn rokje, a la Mme Zsazsa

Het leuke bolletjesband vond ik in de winkel,
terwijl ik eigenlijk zocht naar paspelband. Zo zie je maar weer.
Ik had het boek 'al' ruim een week in huis, maar het kwam er maar steeds niet van om ermee aan de slag te gaan. Gelukkig had ik gisteren dan eindelijk tijd. Na lang wikken en wegen deed ik een greep in mijn stoffenvoorraad en ging ik enthousiast aan de slag. Natuurlijk kwam ik er gaandeweg achter dat ik wat benodigdheden miste (een rits, garen, paspelband, voeringstof... ) en dus onderbrak ik de werkzaamheden voor een tripje naar de winkel. Waar ik natuurlijk weer naar buiten liep met veel meer dan ik nodig had.
Et voilá!
's Avonds ging ik verder met het rokje. De beschrijvingen leken af en toe wat wazig, maar toen ik gewoon maar ging doen wat er stond, bleek het allemaal heel simpel. En tegen de tijd dat ik naar bed ging was het rokje zo goed als af. Ware het niet dat ik de verkeerde maat genomen had, waardoor ik de boel zeker zo'n 4 cm moest innemen. Oeps. Gelukkig bleek dat redelijk makkelijk te herstellen en na wat finishing touches had ik vanochtend dan een schoon rokske. Amai zeg.


4 opmerkingen:

 1. Heel leuk!! En zo herkenbaar dat als je naar de stoffenwinkel gaat je altijd met meer thuis komt dan dat je van plan was!

  Liefs Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig leuke rok, mooi gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuke rok en dan ook nog het beleg aan de binnenkant van een effen stof. Het ziet er fantastisch gemaakt uit maar het staat ooknerg leuk. @

  BeantwoordenVerwijderen