maandag 16 april 2012

Productie

Dit weekend draaide ik een flinke productie. Ik maakte een rokje voor Floortje, van de Madame natuurlijk. Ik merk dat ik er al echt handigheid in begin te krijgen, ik hoefde nauwelijks na te denken tijdens het naaien. Dus ik vermoed dat er nog vele van dit type zullen volgen! De foto blijf ik u nog even schuldig, het dametje wilde het rokje meteen aan naar school vandaag. Een groter compliment kun je je niet wensen he?

Ik lapte ook wat spijkerbroeken van Thijs op. Die krijgen altijd hele rare slijtplekken, op de kont bij de aanzet van de zakken. Ik heb het idee dat die plekken in de wasmachine of droger ontstaan. En dat terwijl we juist een wasmachine kochten die pretendeerde extra zacht met het wasgoed om te gaan. Maar waarschijnlijk heeft het knoopgatelastiek in de taille er iets mee te maken, waardoor de broek wat bobbelig wordt op dat punt. Dus voortaan maak ik dat elastiek maar los vóór het wassen, wie weet helpt het. Maar goed, die openbaring kwam te laat voor het huidige broekenbestand. Gelukkig vond ik een tijdje terug opstrijkbare jeanslappen, en daarmee kregen de broeken (voor eventjes) weer een tweede leven.

Verder paste ik een oud maaksel van mij aan, dat ik vorig jaar maakte. Alhoewel het rokje best leuk was, bleek het model totáál niet geschikt voor mij. Ik heb nauwelijks taille en een kort bovenlijf en het patroon bestond juist uit een enorme tailleband. Die kwam dus ongeveer onder mijn oksels uit. Dat stond en zat gewoon niet. Dus gisteren sloopte ik de tailleband er vakkundig af, nam een stuk boordstof dat ik nog had en lockte dat tegen de rok. Ook kortte ik hem een stukje in, want de lengte was wat tuttig. Et voilá, weer een nieuw kledingstuk erbij. Zo liggen er nog twee rokjes die aangepast/ingekort/opgeleukt moeten worden, dus daar ga ik straks maar even aan verder.

Dit weekend leefde ik me ook weer eens uit in de stoffenwinkel, samen met mijn moeder. Berg(je) tricot kochten we, voor een deel couponnetjes die we gewoon niet konden laten liggen. De rode stippeltjes en het blauw/rode paisleymotief worden (als alles goed gaat) jurkjes voor mij, volgens het inmiddels bijna beroemde Burda-patroon 7828 (zie onder andere hier, hier en hier). De groene en rode tricot worden t-shirts voor mijzelf, volgens een patroon dat deze maand in de Knip stond (model 28, als dat tenminste uit de stof komt - de couponnetjes zijn niet al te groot).


Om het maakproces van deze spulletjes wat te vergemakkelijken, nam ik vast een voorschot op mijn verjaardagscadeau: ik bestelde een verstelbare paspop! Morgen komt hij ze als het goed is, dus ik heb de stoffen vast gewassen, zodat ik snel aan de slag kan!
(Nou hoop ik alleen maar dat ik de postbode niet ga missen, want ik heb me vanochtend spontaan opgegeven om mee te gaan als begeleiding op het schoolreisje morgen... )

2 opmerkingen:

 1. Jaja, we hebben goede zaken gedaan samen, hé?
  Leuk is die rok geworden!
  En..veel plezier met het schoolreisje !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat waren zeker goed zaken!
   Ik ben uiteindelijk toch niet mee op schoolreisje, er was een vervangende juf dus het hoefde niet meer (lang verhaal). Kinders zijn nu wel weg, spannend hoor!
   Voordeel is wel dat ik zelf het pakket in ontvangst kan nemen. Als ze op het juiste tijdstip komen tenminste...

   Verwijderen