woensdag 5 september 2012

Een blik zegt meer dan duizend woorden

Een tijdje geleden waren we in een winkel, waar ze geweldig spul van Ralph Lauren verkochten. Floortje viel daar hals over kop in katzwijm voor een overhemdjurkje. Maar zelfs in de sale, in de outlet, was het me nog te gortig. Gelukkig voor Floortje waren mijn crea-radertjes natuurlijk al lang begonnen met draaien.

Thuisgekomen dook ik in mijn voorraad patronen en al snel vond ik iets vergelijkbaars in een oude Knippie (het nummer moet ik u even schuldig blijven). Ik sprong natuurlijk direct in de auto naar de stoffenwinkel, daarbij niet gehinderd door het feit dat het de warmste dag van het jaar was en het eigenlijk niet uit te houden was in de stad.

Maar ja, het bleek uiteindelijk tóch te warm om er die dag nog mee aan de slag te gaan, dus de echte actie liet even op zich wachten. Gisteren was het dan toch eindelijk zover: ik legde de laatste hand aan het jurkje. En vanavond, voor het slapen gaan, mocht Floortje hem passen. Of het resultaat geslaagd is laat ik aan uw interpretatie van de foto over.

Ik ben zelf niet helemaal tevreden over de lengte, de jurk valt sowieso nogal klein. Het enige royale zijn de mouwen. Floortje meet net 100 cm, ik knipte een maat 116 en eigenlijk had hij op alle plaatsen wel een maatje groter gemogen. En dat terwijl ik volgens de maattabel met een 110 had kunnen doen. Nou ja, dat is dan weer een wijze les voor de volgende keer.


6 opmerkingen:

 1. Een prachtfoto van een heel blij meisje!! Haar gezicht spreekt boekdelen, lief!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi... lieve dochter!

  Ik ga je volgen... kan dat ook via mail?
  Lieve groetjes,
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haar gezichtje spreekt boekdelen!!

  Als je hem wat langer wilt hebben misschien een rokje van dezelfde stof met een net zo grote rimpelstrook eronder maken? Krijgt het jurkje wel een rimpelstrook meer, maar dan kan ze er wel wat langer mee doen, want hij is voor de rest prachtig. Mooi stofje, schitterende knoopjes... pláátje!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zat ik ook al aan te denken. Voor nu vind ik het nog wel kunnen, en over een paar maandjes komt er gewoon een strookje bij. Als haar buikje er dan tenminste nog in past, want daar zit het ook niet erg ruim.
   Dank voor het compliment trouwens!

   Verwijderen
 4. Zo mooi! Je laat Ralph L. er flets bij afsteken!! Je dochter is een schatje!
  Groetjes,
  M

  BeantwoordenVerwijderen