maandag 24 september 2012

Groen

Bij het uilenrokje dat ik van de week maakte, bleek werkelijk niets te passen qua kleur. Althans, niets dat al kant-en-klaar in de kast lag. Ik voelde mij dus genoodzaakt om crea te gaan doen. Gelukkig bleek ik nog een stuk interlock tricot over te hebben van het rugbyshirt van Thijs. En dat was precies de juiste kleur groen. En ook nog eens precies genoeg voor een vestje. Het patroon vond ik in de Ottobre (ik meen 4/2012). Het was oorspronkelijk een lang vest, maar ik hakte er een stuk vanaf.

Floortje bedacht zelf dat de boel gedecoreerd moest worden met bloemen, strikjes en lintjes (dat vond ze zo mooi op mijn eigen Hema-vestje) en een setje door omi meegebrachte knoopjes completeerde het geheel. Voor het doorstikken gebruikte ik eens geen tweelingnaald (ondanks een bezoekje aan de naaimachinewinkel worstel ik daar nog steeds mee), maar stikte ik de boel door met een rekbare tricotsteek in een knalkleur. (Een heel stevige steek die niet gauw zal loslaten. Wat ik merkte toen ik een stuk los moest tornen en er spontaan een gat in de stof ontstond. Lang leve de labels!)Het resultaat: een vrolijk gekleurd vestje. Dat eigenlijk meer op een blazertje lijkt als ze het aan heeft.

De kwaliteit van de foto's is werkelijk treurig. Fotograferen om 7 uur 's avonds met kunstlicht aan en een flitser erbij is geen succes. Ik hou van de herfst, maar dat gebrek aan licht is wel heel frustrerend. U houdt dus nog een betere foto tegoed van mij, eentje op model. In fatsoenlijk licht. Overigens vindt Floortje het vest zelf gelukkig wel een succes: ze heeft de hele outfit vandaag aan naar school. En da's toch best een compliment!

4 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk die felle groene kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat vestje! Vrolijk met die knoopjes!
  Ik heb ook nog steeds problemen met stikken met een tweelingnaad (gelukkig alleen op dikke boordjes). Zie mijn post van vandaag.....welke problemen heb jij ermee? En werkt dat goed, die stretchsteek van je naaimachine?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn probleem met de tweelingnaald is vooral dat de naad steeds knapt. Op een of andere manier staat er teveel spanning op de onderdraad. En als hij eens niet knapt, schiet hij juist los. Dan kan ik de onderdraad er zo uittrekken...
   Die stretschsteek werkt wel heel goed, alleen is het een ramp om los te tornen en het is een nogal massieve steek, dus je wil dat niet op elk kledingstuk hebben...

   Verwijderen
 3. Leuk geworden!!! En dat Floortje het gelijk wilde aantrekken is je grootste compliment.....

  BeantwoordenVerwijderen