donderdag 4 oktober 2012

Zoeffff!

Het was weer een snel project deze keer. Ik kreeg het vanochtend weer eens op mijn heupen en vond dat de woonkamer anders moest. Opgeruimder. Ruimer. Maar vooral knusser. Na wat minimaal schuifwerk was ik (voorlopig) aardig tevreden, maar er bleef iets missen. Opeens schoot het me te binnen: kleur! Ik bedacht me dat ik voor ons 13-in-een-dozijn IKEA-poefje wel een hoes kon maken. Blauw moest ie worden. Gelukkig had ik nog een stukje jeans over en binnen een uur ontstond er een hoes. Daar houden we van!

Ik stikte hem door met de 3-voudige stiksteek die ik onlangs ontdekte. Mooi is die! Helaas is de hoes alleen iets te groot uitgevallen. Ik neem voor de zekerheid altijd flink naadtoeslag, omdat netjes naaien in het verleden niet altijd even goed lukte en er nog weleens iets krapper uitviel dan gepland. Maar ik geloof dat de oefening inmiddels kunst gebaard heeft en de hoes is nèt dat beetje naadtoeslag te groot dat ik extra toevoegde. Jammer. Maar dat prachtige 3-voudige stiksel overal loshalen gaat me even wat te ver. Dus we doen het er maar mee. De missie is in ieder geval geslaagd: het oogt allemaal weer een stuk knusser.
(Nadat ik dit postte zat ik nog eens te rekenen en steeg het schaamrood mij al snel naar de kaken. Bleek ik al die tijd gedacht te hebben dat het voetje van mijn naaimachine 1 cm breed was, maar dat is natuurlijk 0,5 cm! Vandaar dat ik dus precies 1,5 cm over heb aan alle kanten... *bloos*)

Door met de lopende projecten dan maar. Er is een jurkje voor mezelf in productie (uit de Burda Style van oktober) en in de vrije minuutjes wordt er druk gehaakt aan een sjaal voor mezelf. Verder ben ik nog steeds aan het wachten op het patroon Abacadabra 75. Die raakte namelijk kwijt in de post. Mij is beloofd dat er een nieuwe toegezonden zou worden, maar ik wacht nog steeds... Nou ja, kan ik ondertussen mooi even haken.

2 opmerkingen:

  1. Heel leuk geworden hoor, de ruimte is echt niet storend. En zou jij nu datzelfde jurkje aan het maken zijn als waarop M en ik het oog hadden laten vallen? Dat zou toch wel heel toevallig zijn. Gr. @

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geloof dat het 14a is, jurkje met 'watervalhals'. Oorspronkelijk in dikkere stof, maar ik maak hem van een dikke tricot.

      Verwijderen