dinsdag 19 maart 2013

Lente

Ik snak al heel lang naar voorjaar. Zo ongeveer vanaf half januari. Maar telkens als ik denk 'Ha, daar heb je het!', begint het weer te sneeuwen. Of te vriezen. Of allebei.

De krokussen doen buiten ook wanhopige pogingen om een lentegevoel te creëren, maar ook zij vinden het denk ik nog te koud. En gelijk hebben ze.

Maar ja, eens zal die lente toch wel komen. En dan ben ik vast voorbereid. Ik maakte namelijk een vrolijk geel-geruit rokje.

Eigenlijk hou ik helemaal niet van geel, maar deze stof vond ik te schattig om te laten liggen. En zeg nou zelf: dit schreeuwt toch 'lente'?

Als patroon nam ik het welbekende A-lijn rokje van Madame Zsazsa. Ik stopte een zwarte paspel tussen platstuk en rok om het gele een beetje te breken. En voor de frivoliteit naaide ik een kantje aan de voering.

Kom maar op met die lente, ik ben er klaar voor!


7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke rok! En inderdaad: hier spat het voorjaar vanaf!

  Groetjes mama C
  www.mamaljemaakthetblogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gevoerd ook nog..... Dat zit veel lekkerder natuurlijk, maar dan zijn het wel meteen twee rokken die je maakt. Erg leuk ruitje en wat staat het je leuk! @

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voer rokken eigenlijk altijd. Vooral omdat ik een verschrikkelijke koukleum ben en heel lang panty's of maillots draag. Zonder voering blijft die rok dan zo lelijk plakken...

   Verwijderen
 3. Hij is leuk!!! (en ik hield ook eigenlijk niet van geel. Maar dan toch zoineens, inderdaad gecombineerd met zwart: MOOI!)

  BeantwoordenVerwijderen