maandag 14 oktober 2013

Huismussengedoe

Wat een prutweer was het de afgelopen dagen! Niet het weer voor stevige boswandelingen en andere buitenactiviteiten. Dus wat doet een mens dan? Lekker binnen aanrommelen.

Na mijn vorige post kreeg ik de smaak te pakken en begon ik aan een sjaal met kabels. En zowaar: het lukt en ik vind het nog leuk ook! Ik besloot zelf een patroontje te bedenken en hoewel ik nu al dingen zie die anders hadden gekund, ben ik best tevreden. We moeten nog ettelijke tientallen centimeters verder, maar tot nu vind ik het best een leuk resultaat voor iemand die vorige week nog nooit een kabel gebreid had!
Natuurlijk moet je voor nieuwe projecten nieuwe spulletjes hebben, dus ik ging lekker shoppen om een goede kabelnaald en een toerenteller te kopen, niet overbodig bij het breien van kabels. En tijdens die zoektocht liep ik ook weer tegen nieuwe wolletjes aan voor volgende (kabel)projecten. Eerst vond ik een super-bulky acryl bij de Hema. Ze beloven op de wikkel dat je aan één bol genoeg hebt voor bijvoorbeeld een grote sjaal, ik ben benieuwd! En verder vond ik bij de Wibra een leuk gemêleerd garen dat ik niet kon laten liggen: donkergrijs met een beetje turquoise en geel. Ik moet natuurlijk ook nog door met mijn ripple-blanket en ook ligt de sjaal voor Floortje er nog, dus voorlopig ben ik wel weer even zoet...


Verder bakte en kokkerelde ik dit weekend een beetje. Van de week liep ik bij de Hema tegen een geweldige koekjesstempel aan en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Dochterlief mocht natuurlijk helpen, die kneedde alsof haar leven ervan af hing. Helaas zag je na het bakken he-le-maal niks van de stempels (tips, iemand?), maar de koekjes smaakten er niet minder om.
's Avonds stond er cock-a-leekie-pie op het menu. Het recept zag ik jaren geleden bij de BBC in een programma van kok Antony Worral Thompson. Het combineert de smaken van de traditionele Schotse cock-a-leekie soup (kip met prei) en een pie. Er valt geen beter recept te bedenken voor Schotland-liefhebbers zoals wij. Niet voor lijners en gezondheidsfreaks dit recept, maar wel heerlijk! En het is nog snel klaar ook, wat wil je nog meer!

7 opmerkingen:

  1. Wat een leuke en lekkere dingen allemaal,zeg! Je kabels zijn prachtig en je kan het!!!
    En wat een heerlijke pie, moet erg lekker zijn!
    Je hebt je weekend goed benut...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat stempelen betreft kijk naar : http://www.grastussenjetenen.nl/eten-drinken/koekjes-met-jouw-eigen-stempel/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo heb ik het ook gedaan. Maar ik had een ander deeg, echt zandkoekjesdeeg zonder ei. Ik denk dat het te 'slap' was, de koekjes leken ook wat uit te lopen in de oven. De volgende keer probeer ik het met steviger deeg.

      Verwijderen
  3. Ik heb ook zo'n stempel waarin bij mij 'home made' staat, heeeeeel erg leuk. Maar ik heb inmiddels zo veel staan xxxxxx bij het ding..... De ene keer lukt het een beetje, de andere keer helemaal niet, de volgende keer is het deeg niet van het stempel af te krijgen, en heeeeeel erg soms is het een keer gelukt. Woest word ik er van. Terwijl toch bij Elisanna en zo het lijkt alsof die meiden NERGENS kast van hebben. Woest! Inderdaad. Hij ligt bij mij in de kelder en daar blijft hij voorlopig. Natuurlijk ligt het aan het deeg en heus niet aan mij!
    Leuke projecten verder, ik mag niets meer van mijzelf voordat er het een en ander af is!
    Groet @

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, fijn om te horen dat het niet aan mij ligt. Ik heb ook nog het idee dat die stempel van mij niet echt een heel duidelijk reliëf heeft, dus dat zal ook niet helpen. Nou ja, dan gaan we het gewoon nog een keer proberen.
      Ik moet inderdaad ook wat dingen af gaan maken van mezelf nu. Denk dat ik eerst Floortje's sjaal 'even' doe, dat is met zulke dikke pennen, dat gaat behoorlijk rap.

      Verwijderen
  4. Deeg eerst in de koelkast, stempel steeds even in meel houden, teveel eraf schudden en dan kun je 1x stempelen. Gaat prima bij mij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga het proberen! Het probleem was vooral dat de stempel wel zichtbaar was toen het nog niet gebakken was, maar in de oven trok het volledig weg.

      Verwijderen