zaterdag 15 maart 2014

Abu Dhabi (3)

Dag 3 en 4: Abu Dhabi
Dag 3 startten we rustig. Na het ontbijt lieten we ons naar Abu Dhabi brengen. We durfden de gewone taxi's niet zo aan omdat het een reis van ruim een uur is. Dus we lieten het hotel een chauffeur regelen. WJ had bij het hotel waar hij normaal verblijft heel goede ervaring met de hotelchauffeur, die rijden over het algemeen wat bedeesder. Maar dat bleek deze keer een verkeerde zet: deze goede man deed erg zijn best, maar het was de slechtste chauffeur die we tot dan hadden gehad. En de auto was te smerig voor woorden. Maar goed. Onderweg keek ik weer mijn ogen uit. Zo zit je in een grote stad, zo rijd je middenin de woestijn. Waar ik zowaar nog kamelen spotte ook, in de verte. Gewoon, in het wild. Met het zweet in de handen kwamen we anderhalf uur later aan in het hotel waar WJ normaal ook altijd zit.
Zo zit je in de stad, zo zit je in de woestijn. En voor de kijker met héél goede ogen: op de rechter foto zie je héél in de verte kamelen. In het wild. 

Dit was een andere wereld! Van de hectiek van ons vorige hotel in de stad, kwamen in een paradijselijke oase. We begonnen de middag met een lunch aan het zwembad en een verkoelende duik. Heerlijk!
Het hotel kijkt uit over het racecircuit van Abu Dhabi op Yas Island en iets verder zie je het pretpark 'Ferrari World' liggen. We zijn er niet geweest, maar je vindt daar (ja, daar is ie weer!) wereld's snelste achtbaan.

Beetje relaxen bij het zwembad; Abaya cleaning shampoo voor haar, Kandura cleaning shampoo voor hem; Abu Dhabi, gezien vanaf de corniche en de Marina
Aan het eind van de middag namen we een taxi naar de Marina Mall. Onderweg viel op dat Abu Dhabi toch wel anders is dan Dubai. Wat behoudender, het is allemaal nèt iets minder groot, nèt iets minder bling bling. Maar nog steeds indrukwekkend, dat wel.
De Mall zelf is niet erg spectaculair. De merken zijn wat meer mainstream, Zara, H&M, GAP etc. Maar af en toe zit er dan toch opeens een designer tussen, die dan een beetje uit de toon valt. Grootste attractie van de Mall is een 100 meter hoge toren, waarin zich helemaal bovenin een draaiend restaurant bevindt. Gedurende de maaltijd ga je één keer helemaal rond. Het uitzicht is fantastisch. Helaas was het door de spiegeling van de ruiten niet te fotograferen, dus u zult dat gewoon van mij moeten aannemen.

De toren van de Marina Mall en rechts een poging tot het fotograferen van het uitzicht op het Emirates Palace Hotel. Met gratis en voor niks de reflectie van het decor van het restaurant erbij.

Dag 4
Deze dag gingen we vroeg uit de veren, want er stond een bezoek aan de Sheik Zayed Grand Mosque op het programma en de bus vanuit het hotel vertrok om 9:15. Een moskee bezoeken doe je natuurlijk met het nodige respect, dus er zijn strenge kledingvoorschriften. Voor de dames betekent dat je armen tot je polsen bedekt, je benen tot je enkels, geen strakke kleding en het hoofd bedekt. Voor de heren is het iets soepeler, maar blote benen worden niet op prijs gesteld. Gelukkig was ik goed voorbereid, maar anders kun je ter plekke een abbaya lenen.

Yours truly in een zedige outfit; de pracht en praal van de moskee
De moskee is werkelijk prachtig. Kosten nog moeite zijn gespaard om hier een fantastisch bouwwerk neer te zetten. Puur, helder wit marmer voor alle vloeren, muren en daken. Pilaren die met edelstenen en mineralen zijn ingelegd in de meest fantastische bloemenmotieven (en zo vakkundig dat je niet eens naden voelt als je er met je hand overheen gaat). Uitgehakte bloemenreliëfen op de muren. mozaieken aan de muren. Het grootste handgeknoopte tapijt ter wereld. Enorme kroonluchters van Swarovski-kristallen (tot voor kort de grootste kroonluchter... ter wereld, maar die is inmiddels ingehaald door een andere). En muren ingelegd met witgouden motieven en ledverlichting. Je komt echt ogen te kort.

Eén van de zuilengalerijen. Alles goud wat er blinkt. En edelstenen.
Tot voor kort de grootste kroonluchter ter wereld; Prachtige bloemmotieven op muren en vloeren; een 'klein' kroonluchtertje; wereld's grootste tapijt. 
Kunstige wanddecoraties. De linker is uitgehakt in het marmer, niet opgeplakt!
Bij terugkomst in het hotel hingen we nog even de toerist uit. We loungden aan het zwembad en ik liet me nog een uur heerlijk masseren in de schoonheidssalon. Zalig! Maar daarmee zat mijn tripje er helaas op: de nachtvlucht zou mij weer naar huis brengen, terwijl manlief de volgende dag gewoon weer aan het werk moest.

(Hier vindt u deel 1 en deel 2)

3 opmerkingen:

 1. Geweldig hè?! Wij zijn in september ook in Dubai en Abu Dhabi geweest. Een heel andere wereld!
  Maar oh zo mooi! Ik wou persé die abaya eens aan in de moskee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke verslag van je dagen in Dubai!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, wat een pracht en praal. @

  BeantwoordenVerwijderen